Spara pengar

Bröllop blir lätt dyrt. Här kommer mina tips om hur man kan spara in lite slantar.

– köp begagnat, det finns köp och sälj-sidor på te.x Facebook för just sådana som söker och säljer grejer till bröllop. Tänk också secondhand, jag letade upp våra avecglas och fick ihop 70 glas för runt 600 kr, vilket är billigt med tanke på hur fina de var! Sedan kan man försöka att sälja vidare sakerna efter bröllopet. (är du intresserad av 100 vita stolsöverdrag så säg till, eller just 60 avecglas plus 10 saltkar i glas)

– vi skippade att ha tryckta vigselblad,  Vi hänvisade till vår hemsida där vi lagt upp programmet för de som var intresserade av det. Skyltar om detta fanns när gästerna gick in i kyrkan.

-Laga mat själv, eller iallafall delar. Jag lagade ju all mat själv, vilket ärligt talat tog väldigt mycket tid. Men vi betalade bara runt 6000 kr för snittar, förrätt, buffé och efterätt till 62 gäster.

– planera all din dekor, gör inte som jag och köp in lite då och då. Min vision ändrades och jag fick panik i slutet och köpte dyra vimplar som vi aldrig ens orkade sätta upp dagen innan när vi dekorerade lokalen. Tänk efter vad ni vill ha och håll er till det!

– Skippa festhäfte, visst hade vi ett och det var väl trevligt. Men folk tittar i det i 5 minuter, så egentligen kan man skippa det om man vill dra ner på kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *