Frieriet

2017 är året då jag fyllde 30, skaffade en andra hund och blev friad till!

Jag har sedan vårt förhållande inleddes varit extremt tydlig med om det ska bli frieri så ska det komma från mannens håll och det ja definitivt inte vara hemma i vardagsrummet. Jag skulle inte ha några problem om det hade anordnats en flashmob mitt i centrala stockholm eller något liknande- att stå i centrum har jag aldrig varit rädd för. Det har också varit viktigt att mannen köpt en ring och då ska det självklart vara en ring som jag älskar från första stund…. ja ni hör- nästan inga krav alls.

I 30-årspresent av Niklas fick jag ett besök på Fäviken(en superfin restaurang utanför Åre). Niklas hade planerat allt superbra med resa upp, en helg i Åre och då restaurangbesöket som har flera månaders väntetid. Bara att han hade planerat så bra gjorde mig väldigt imponerad då jag vanligtvis står för planerandet i familjen.

Vi åkte upp till Åre tidigt på lördagen den 27e maj, kom fram till hotellet där det samtidigt var en enorm konferens där människor var berusade- och där kom vi och skulle ha det lite romantiskt. Vi tog en liten runda i Åre, det var lågsäsong så det var rätt dött på stan men en flaska bubbel inhandlades(till mig, Niklas dricker extremt sällan och om det sker är det främst någon öl). Vi hade bokat taxi och skulle vara på restaurangen vid 19, klär upp oss snyggt och är redo för en smakfest för smaklökarna.

Första vi får göra är att sitta med ett annat par som vi inte känner som också kom från Stockholm, väldigt mysigt att inleda kvällen med två främlingar och vi äter förrätterna tillsammans och sedan fortsätter middagen en våning upp och då sitter jag och Niklas vid ett eget bord. Middagen är över och vi går ner en våning för att återigen sitta med paret från stockholm för att dricka kaffe och äta det sista.

Klockan är runt 23 på kvällen och vi är lite berusade efter vinpaketet och Niklas tycker plötsligt att vi ska gå ut, allt går väldigt fort, han tar min hand och drar typ upp mig från soffan jag sitter i, jag är så oberedd på det snabba så att jag glömmer min väska i soffan och nämner detta när vi är på väg ut, Niklas fräser typ ”du behöver inte den så släpp det för en sekund”.

Vi går in i en stor Kåta som står utanför restaurangen, där är en eld och det är rätt mysigt,  Niklas frågar hur jag tycker att kvällen har varit men han beter sig väldigt underligt så jag är väldigt nervös och kan inte riktigt släppa att jag glömt kvar min väska där inne.

Sen börjar han att prata om hur mycket han älskar mig, hur fint vårt liv är… och där någonstans har jag glömt det han säger för helt plötsligt står han på ett knä framför mig, jag blir så chockad så att jag inte minns hans fina ord. Kag börjar gråta direkt när han säger orden ”vill du gifta dig med mig?” Och drar upp honom från golvet, kysser honom och säger jaa, hinner inte ens titta på ringen som han sträckt fram men sätter själv på den på fingret och blir kär i den direkt!

Så inte nog att han gav mig den bästa födelsedagspresenten i form av en fantastisk helg så har han i några månader även planerat frieriet. Han berättade att det varit jättesvårt att hitta en ring, men ringen han tillslut valde är exakt det jag velat ha, en enkel solitärring med en fin diamant på 0.25 ct.

Fäviken är så proffsiga så att 30 sekunder efter mitt ja kommer de ut med två glas champagne, extremt bra tajmat och hela personalstyrkan grattade fint när vi sedan fick en genomgång genom köket och deras matbod.

Nej det blev inte någon flashmob mitt bland hundratals människor men frieriet blev helt perfekt ändå och jag får fjärilar i magen bara jag tänker på det.

Bilden är från frierkvällen innan jag vet vad som ska hända.

3 thoughts on “Frieriet

 1. Stort stort grattis, ska bli himla spännande att följa er resa! Är 28 år och är också banktant, har bott några år i Skåne och bor nu i
  Nacka där jag är uppvuxen. Älskar planering (budget, platsen och klänningen är Check) och har även jag sett otaliga avsnitt av
  say yes to dress. Träffade också mannen i mitt liv på en dejtingsajt (4½ år sedan), blev friad till i augusti och vi kommer ha
  samma bröllopsdag som er. Det känns som att vi har en del gemensamt vilket är väldigt kul samtidigt som vi verkar ha olika
  tankar kring själva bröllopet så kommer blir suuperkul att följa er!

   1. Vi kommer ha festen på Nyckelviken Herrgård men har inte bestämt än om vi ska vigseln där också eller om vi ska vara
    någon annan stans 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *