Tips – Bröllopsresa i Europa 🧳

Bröllop, Bröllopsresa |


Som jag nĂ€mnde i tidigare inlĂ€gg gjorde Herman och jag vĂ„r (so far) livs resa genom Europa för nĂ„gra Ă„r sedan, en riktig road trip deluxe! SĂ„ för alla er som inte vet vart ni ska Ă„ka pĂ„ eran bröllopsresa, kolla nedan –

Jag kan ju sĂ€ga att jag var rĂ€tt skeptisk till en roadtrip frĂ„n början, jag Ă€r inte nĂ„gon som föredrar bil framför flyg och jag hade aldrig gjort en road trip innan. Men ju mer vi pratade om det ju mer övertygad blev jag – det hĂ€r kunde ju bli riktigt bra? Blandad kompott av sol och bad, massa god mat och hur mycket som helst att se?

Herman och jag har lite olika saker vi föredrar, han föredrar att vara spontan och jag Ă€r en som fĂ„r lite panikĂ„ngest av att inte ha allt planerat – sĂ„ jag överraskade Herman med en powerpoint pĂ„ hur vĂ„r resa skulle bli, men han fick inga detaljer. Varje gĂ„ng satte oss i bilen gav jag honom adressen, pĂ„ sĂ„ sĂ€tt blev han överraskad varje gĂ„ng vi Ă„kte vidare och jag kunde njuta av att ha allt i en excel.
Det vi fixade innan resan –

  1. Ordna en bekvÀm bil att köra runt i
  2. Planera och boka hela rutten i förvÀg
  3. Göra den sjukaste planen i TripAdvisor ever!

Ja jag kan ju sĂ€ga att till alla er som tĂ€nker ”hur viktigt Ă€r det med en skön bil?” JA det Ă€r viktigt, ni ska Ă„ka flera hundra mil, sĂ„ för att ni ska ha en bra upplevelse utan att irritera ihjĂ€l er pĂ„ obekvĂ€ma sĂ€ten, fixa för guds skull nĂ„got ni istĂ€llet njuter av. Det gjorde en stor del av resan för vĂ„ran del.

Jag anvĂ€nde mig av Booking för att boka hela resan(tips – boka ca 6 mĂ„nader i förvĂ€g för att ha bra med alternativ), dĂ€r kunde jag boka allt som – avbokningsbart och vi kunde betala pĂ„ plats, vilket verkligen var ett lyckat koncept för dĂ„ kunde vi boka om boendet samma dag om vi inte var nöjda.

Okej, vÄr rutt var enligt nedan;
Vi började i SkÄne för att redan Äka över till Tyskland, efter den lilla bÄtturen rullade vi ner till Leipzig dÀr vi stannade över natten. En mysig liten stad med god mat och vacker miljö.

Leipzig

Dagen efter Ă„kte vi vidare mot Österrike. Vi bokade boende pĂ„ ett skidhotell som lĂ„g uppe i bergen sĂ„ vi kunde se ut över Innsbruck, vi Ă„kte sedan in till stan för att Ă€ta livets godaste schnitzel – helt galet gott(och vĂ€lbehövligt efter den dagens lĂ„nga resa).

Innsbruck

Vi rullar vidare mot Italien, helt magiskt vackert att Äka igenom alla berg och djupa dalar, det sÄg nÀstan overkligt ut.

Vi tog ett lunchstopp vid Gardasjön, nÀstan olagligt att inte stanna till dÀr om det ÀndÄ Àr pÄ vÀgen. DÀrefter rullade vi vidare mot den vackra staden Moderna. Ni blir nog inte speciellt förvÄnade över att höra att den Aperol spritzen satt som en smÀck precis som pizzan vi Ät efter det.

Gardasjön / Moderna

Jag hade som krav nÀr vi gjorde den hÀr resan att jag ville att vi skulle stanna nÄgra dagar pÄ ett och samma stÀlle för att verkligen kunna koppla av, so we did. Vi stannade i Sanremo i sex nÀtter, vilket var helt perfekt. Vi varvade mellan god mat, siesta, sol och bad. Vi hyrde Àven cyklar och Äkte till den lilla mysiga orten Arma di Taggia dÀr vi stannade över dagen för att besöka Piccolo lido, stranden vi brukade Äka till nÀr jag vÀxte upp.

Sanremo / Arma di Taggia

Efter att ha laddat batterierna i Sanremo Ă„kte vi till Marseille. Vi gjorde bland annat en ”Free walking tour” och för er som inte har hört talas om fenomenet – I nĂ€stan alla större stĂ€der finns detta, du kan enkelt hitta det pĂ„ bland annat Trip adviser, det Ă€r ett koncept dĂ€r reseguider anordnar gratis tours genom stan, ofta mellan 1-3 timmars tur med en grym guide. Eftersom alla guider jobbar för dricks(man betalar efter turen om man tycker guiden var bra) sĂ„ Ă€r dem oftast helt fantastiskt duktiga.

Marseille

Efter turen visste vi exakt vart vi ville gÄ och vad vi ville göra, sÄ vi maxade verkligen vÄra tvÄ dagar i Marseille, förutom vÄra utflykter Ät vi sÄklart mÀngder med god mat och drack litervis med gott vin.

Och pĂ„ tal om vin fick jag tips frĂ„n en fransman för nĂ„gra Ă„r sedan att om man Ă€r i Frankrike MÅSTE man besöka Beaune, en fransk liten ort i ett vindistrikt nĂ„gra timmar öst om Paris. So we did – och det var verkligen sĂ„ mysigt!

Beaune

Vi shoppade pÄ oss nÄgra flaskor till vinkylen och gick sÄklart pÄ en vinprovning, denna gÄng testade vi olika Pinot noir. Det finns Àven en restaurang dÀr med michelinstjÀrna för er som Àr sugna, vi nöjde oss med en trerÀtters pÄ en liten lokal restaurang, vilket var supertrevligt.

Herman hade aldrig varit i Paris sÄ hur turistiskt det Àn Àr sÄ Àr det ju ett mÄste att Äka dit om man inte har varit dÀr. Vi stannade dÀr i tre dagar och gjorde alla turistiga grejer, som att dricka bubbel högst upp i Eiffeltornet till att strosa omkring pÄ gatorna i Montmartre. Det Àr verkligen lika romantiskt som man ser i alla filmer, och vi Ängrar verkligen inte att vi Äkte dit.

Paris

Vi avslutade vĂ„r trip med DĂŒsseldorf och Hamburg, tvĂ„ mysiga tyska stĂ€der.

Jag la ner vĂ€ldigt mycket tid pĂ„ bĂ„de Google och Tripadvisor inför den hĂ€r resan vilket verkligen lönade sig. I Tripadvisor kan du ocksĂ„ ”skapa” resor dĂ€r du kan lĂ€gga in alla stĂ€llen du vill besöka.

Europaresan Ă€r absolut den bĂ€sta resan vi har gjort, 16 dagar av ren njutning. Till alla er som vill ha en bra variation av saker att se och göra pĂ„ er resa – detta kommer passa er SÅ bra!

Skriv gÀrna nedan om det Àr nÄgot mer ni undrar eller vill ha fler tips i Europa,
❀

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *