Bröllopsresa – Update ✈️

Bröllop, Bröllopsresa |


Okej, paniken som uppstår när man inser att Corona kanske består.. gör det ju inte precis enkelt att boka och fixa inför bröllopsresan. Men vår är bokad (och ombokad tre gånger för att få rutten att gå ihop) och jag har även bokat en ”ifall att ”-Resa, eftersom det känns lite gamble att bara boka USA.
Anyhow, den nya planen är enligt nedan;

MIAMI – 3 Dagar
Vi landar i Miami, och vi vill bara ta det lugnt de första dagarna. Ligga i solen, dricka goda drinkar och vila bort jetlagen, känns som en bra plan.
Vi kommer bo i centrala Miami vid stranden så man har easy access till ett svalkande dopp.

Miami Beach

ORLANDO – 2 Dagar
Vi åker sedan vidare till Orlando för lite upplevelser. Vi kommer med största sannolikhet ta en tur till Universal och kommer nog även besöka Coco beach.

Universal Florida

GRAND CANYON – 2 Dagar
Eftersom det är ett galet stort land kommer vi flyga från Orlando till Phoenix (så undviker vi 30 timmars körning) och åker sedan därifrån till Grand Canyon. Har fått många tips om turer man kan göra, allt från hiking till helikoptertur. Det ska bli så häftigt att se!

Gran Canyon

LAS VEGAS – 2 Dagar
I mean, det är ju ett måste. Både för att kunna ligga vid poolen med ett glas champagne och för att köra en runda roluette efter middagen. Förhoppningsvis lyckas vi även synka denna så vi möter upp våra vänner i Las Vegas, hade varit så himla kul!

Las Vegas

LOS ANGELES – 3 Dagar
Om det är något ställe som har mycket att erbjuda så är det ju LA. Allt från ett dopp i havet vid någon av alla vackra stränder, till middag på någon av alla tusentals restauranger, eller varför inte en Hollywood sightseeing?

Los Angeles

SANTA MARIA – 2 Dagar
Efter att ha spanat in kändisar i Hollywood åker vi vidare till Santa Maria, ett vindistrikt som ligger norr om Los Angeles. I Santa Maria kommer vi njuta av att inte ha några måsten, på sin höjd blir det nog en vinprovning eller i kombo med god mat.
Därefter åker vi längs med den mest kända vägen i USA – Highway 1. Jag har åkt där en gång tidigare och det är helt magiskt. För alla er som funderar att bila längs med den Amerikanska kusten, detta får ni inte missa.

Highway 1

SAN SIMEON – 1 Dag
Vi tar ett stopp längs den långa motorvägen i San Simeon. Av naturliga själ har vi såklart valt ytterligare ett ställe som råkar ha en vingård(om ni inte har listat ut ännu är vi båda vinälskare). Det blir med med största sannolikhet ännu en vinprovning, och förmodligen även ett besök till Hearst castle innan vi rullar vidare.

Hearst Castle

SANTA CRUZ – 2 Dagar
Sakta men säkert börjar vi närma oss slutet på resan, så vi stannar till i Santa Cruz för att spendera tiden på stranden och jobba på brännan. Man vill ju inte komma hem lika blev som man var innan man åkte.

Santa Cruz Beach

NAPA VALLEY – 1 Dag
Vi kör vidare två timmar norrut för att besöka ett av USA’s guldkorn – Napa Valley.
Jag har varit här en gång tidigare, och det fanns inte som alternativ att inte åka hit igen. För er som inte har varit på den här magiska orten är det svårt att beskriva hur vackert det är. Det är som en liten del av Italien fast med känslan av Kalifornien.
Det finns ingen brist på vin i det här området, det är vingårdar så långt ögat kan nå. Vi kan varva mellan wine flights och vinprovningar ute på vingårdarna. På eftermiddagen kan vi varva ner och njuta vid poolen medan vi funderar på vilken resturang vi ska äta på. Magiskt!

Napa Valley

SAN FRANCISCO – 2 dagar
Vi avslutar vår drömmiga resa i San Fransisco. Staden som är känd för sina spårvagnar och bron Golden Gate, och även om det är en storstad har den en stark småstadskänsla.
Vi kommer att göra allt från att kolla på sälarna vid Pier 39 till att äta nudlar i Chinatown. Det blir nog även en eller annan god middag och en hel del shopping.

San Francisco

Vi kommer totalt att köra cirka 250 mil, och ara borta i ca 3 veckor. Jag har inte inkluderat resedagarna på respektive ställe ovan.
Vi kommer satsa på en riktigt bekväm bil och vi kommer inte stressköra, utan vi kommer ta många stopp och verkligen njuta av resan.
Som jag nämnde i mitt inlägg om vår Europaresa var jag väldigt skeptisk till att göra en roadtrip innan den resan, och jag var inget större fan av att åka låga turer i bil. Men gud så fel jag hade – Den resan var heeelt magisk. Att åka var minst lika kul som alla våra stopp, man får se så himla mycket! Och det är ju inte värre än att ta ett stopp om man är trött.

Jag håller alla tummar och tår att vi kommer iväg till USA. Men eftersom jag inte vågar chansa har jag bokat 3 veckor under samma period på Sicilien. I mean you never know, om jag måste åka till Sicilien istället är det ju inte direkt så att jag kommer gråta. Kristallklart vatten, italiensk mat och italienska viner, ja tack.

Sicilien

Jag är övertygad om att vår bröllopsresa kommer vara helt amazing. Herman och jag älskar att uppleva saker tillsammans, och vi har så himla kul ihop.
Nu håller vi alla tummar och tår att resan går i lås när det är dags!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *