Bröllopstårta 🍰

Bröllop, Mat / Dryck |


TÅRTPROVNING! Yaaay!

Till alla er som undrar – Ja, det var helt fantastiskt.
Vi åkte ut till Ida (ni kanske känner igen Ida från ”Hela sverige bakar”? ) som har ”Miss Henriettas” ute i Åkersberga. Där möttes vi av hennes supermysiga rum för provsmakningen som ligger vägg i vägg med köket – where the magic happens!

Hon hade dukat upp provsmakning av hela hennes tårtmeny. Vi pratade lite kring vad vi skulle äta, dricka, när vi skulle äta tårtan och vad vi hade funderat på för smaker. Men oavsett om vi hade en tanke om vad vi hade tänkt ville vi ju såklart testa ALLT innan vi bestämde oss.

MALIBU SOUR

Vi började med den magiska ”Malibu Sour”, en mix av saftiga citronbottnar, kokos- och vit chokladmousse och en krämig citroncurd. Yum!

PINIKILICIOUS

Vi gick därefter vidare till ”Pinkilicious” en tårta komponerad av milda vaniljbottnar, hallonkompott och en jordgubb- & vaniljkräm.

GO SALTY, IT’S YOUR CARAMEL

”GO SALTY, IT’S YOUR CARAMELJa alltså om detta inte var något som behövde passa med vår mat hade jag valt denna – Oh dear LORD! Galet god, den perfekta mixen av sött och pytteliiiite salt. En perfekt kombo av vaniljbottnar, karamellmousse, karamellsås och salta jordnötter.

GO COCO & NUTS

När vi kom till denna lyste Herman upp – det var en tårta i hans smak. Även min såklart, den var magisk, en sån där ”barnligt god” tårta. Vi både visste direkt att just denna nog inte skulle passa till just bröllopet men det finns ju annat att fira – någon som fyller år snart så vi kan äta denna?
Den var gjord av luftiga bottnar med kokos, nutellafyllning och en vit chokladganache. Nomnom!

CHOCOLATE HEART ATTACK

Ja bara namnet ”Chocolate heart attack” säger nog allt om denna skapelse. Om vi ville att alla på bröllopet skulle få paltkoma hade vi valt denna. Men alltså – kan man hitta en bättre kombo av choklad, syrlighet och krips? I don’t think so. Den var gudomlig, även om man inte orkade mer än en tugga. Den var gjort på mustiga chokladbottnar, mjölkchokladmousse, dulce de leche och en hallonpannacotta.

Jaha och vad blev det då??
Efter att vi hade testat alla hennes kreationer var vi överens. Malibou sour for the WIN! Den var den perfekta mixen av sött och surt utan att tynga ner. Denna kommer passa perfekt efter middagen.

Inspiration –

Sedan kommer vi såklart till det nästan viktigaste – hur ska den se ut?
Dels tycker jag att det är viktigt att en bröllopstårta har lite ”wow”-effekt, jag menar det hör väl till?? Den ska såklart också följa den röda tråden av färgtema och känsla, sedan är det ju viktigt att den är vacker eftersom folk äter med ögonen.
Vi kollade på lite inspobilder och pratade lite kring vad man kunde göra. Känslan på vårt bröllop ska vara en perfekt crossover mellan lyx och bohem. En jordnära känsla med ”wow”-effekt.

Idas fina skiss av vår tårta –

Jag älskar att se kreativa personer få utlopp för sin kreativitet. Ida slängde upp sitt ritblock och ritade samtidigt som vi pratade kring tårtan och hur den skulle se ut. Färger som creme, vit, beige, sand och mullvad i kombo med slarvigt spacklad frosting och torkade blommor i blomsterdekorationen.

Cake topper –

Cake toppern har jag shoppat redan (hej hej Amazon !), tror det kommer bli hur bra som helst!

Ännu en check på listan, så galet skönt!

Kram 🍰

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *