Kör på körschema!

körschema

I mitt jobb som bröllopskoordinator så är något av det viktigaste för mig att mina brudpar som jag jobbar med känner sig trygga. Och att de kan planera sin stora dag med den glädje och lust som det ska vara att planera ett bröllop. Utan stress.

Något jag alltid gör är ett så kallat körschema för bröllopsdagen. Det är egentligen ett klassiskt tidsschema över alla händelser på bröllopsdagen. Vad som händer när och vem som är ansvarig.

Förslag på hur ett körschema kan se ut!

körschema-bröllopspdoden

Det bästa är att börja med de tider som ni vet med säkerhet, som till exempel vigseln. Utgå från det och fyll sedan i tiderna allt eftersom. Ett tidsschema eller körschema är bra att göra för att lätt se om det är något ni missat eller glömt eller om ni behöver mer hjälp under bröllopsdagen. Och det brukar lugna även den mest nervösa bruden eller brudgummen.

Sätt upp tid för dukning och dekor!

körschemaDukning är något som är bra att beräkna tiden för och lägga in i ert körschema. Lägg gärna in 30 min extra för det tar oftast längre tid än man tror!

För er som vill ha lite överkurs så kan ni gå in mer i detalj som på bilden nedan. Skriv in vad som ska göras, när och vem som är ansvarig. Kom ihåg att gå igenom körschemat också med de som är listade som ansvariga för något moment.

körschema

Jag hoppas att det även kan hjälpa er på vägen så att ni kan njuta av tiden fram till bröllopsdagen och av att få planera den här stora och magiska dagen. All lycka till er!

Foto: Jens Burström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *