Hjälp – hur ”transporterar” vi bröllopsgästerna?

transport-bröllop

Visst är det härligt med vår i luften?! Och ännu härligare är ju att vårsäsongen verkligen dragit igång på allvar. Jag får så mycket frågor från er lyssnare på Bröllopspodden. Vilket jag fullkomligen älskar, men tyvärr hinner jag inte svara på alla. Så därför tänkte jag ta en fråga här på bloggen som många av er frågar om – just transport. So let’s go!

Hjälp – hur ”transporterar” vi bröllopsgästerna?

Fråga:

Hej!

Jag och min fästman ska gifta oss i augusti 2017 i en kyrka med efterföljande fest i en lada i södra Sverige. Vi och de flesta gästerna är från Stockholm och vi har valt platsen p.g.a. att vi blev kära i omgivningen när vi letade lador i trakten.

Så till min fråga. Vigseln kommer att ske i kyrkan och festen i ladan, det är 2km från kyrkan till ladan och det är mitt ute på landsbygden. Vi vet inte riktigt hur vi ska planera att gästerna ska förflytta sig? Vi har en ganska stram budget och vill gärna spara busspengarna för att kunna erbjuda buss till hotell/tillbaka till stan på natten för gästerna. Hjälp, några förslag? Kreativitet mottages varmt 🙂 Tack!

Mvh, Johanna & Gustaf

Svar:

Johanna och Gustaf, det var en rätt knivig situation ni hamnat i. Men så klart finns det ett par olika sätt att lösa det på! Jag vill börja med att fråga er om det är så att ni skulle kunna tänka era att istället vigas på samma plats som ni ska ha festen? Det kan ju fortfarande vara en kyrklig vigsel. Det är min första tanke.

Men sen undrar jag ju så klart hur ni tänker er att era gäster tar sig till kyrkan? Kommer många att åka taxi, buss eller bil? Då kanske det går att göra så att de som har haft bil dit kanske kan tänka sig att åka ett par vändor för att hämta upp resterande gäster. Och självklart få något som kompensation!

Beroende på vilken typ av bröllopsfest ni har så kanske ni kan höra er för om det finns en höskrinda eller liknande som skulle kunna köra alla gästerna. Kanske finns det någon bonde i närheten som ni kan fråga.

Och är det så att ni ändå ska hyra buss till kvällen så hör med bussbolaget vad de vill ha för att även skjutsa era gäster både till kyrkan samt från kyrka till festlokalen. Det brukar inte vara så dyrt som man kan tro att hyra buss. Och ibland är det endast möjligt att hyra per dygn och då kan ni ju lika gärna utnyttja den så gått det går.

Hoppas ni fick lite att tänka på, och är det några andra som har förslag till Johanna och Gustaf så kommentera gärna!

Foton: Malin Lindner

transport

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *