Bröllopsmissarna du vill missa!

bröllopsmissarna

Att planera ett bröllop är ett stort (STORT!) projekt. Och många av er har kanske inte planerat en så stor fest innan ni väl börjar planera för er bröllopsdag. Och det ska bli den bästa dagen i era liv. No pressure. 😉

Så för att ni ska kunna undvika de där vanligaste bröllopsmissarna som brudpar gör har jag här listat 10 av dom. Bra tips för att ni ska fortsätta kunna planera ert bröllop i lugn och ro. Vill ni ha ännu mera hjälp och guidning (och ha kul tillsammans) hela vägen så kika in HÄR!

10 vanliga misstag brudpar gör!

Ni börjar inte inifrån. Det är lätt att direkt börja pinna på Pinterest, eller titta i tidningar, leta kläder och till och med börja köpa på sig dekor långt innan något annat är planerat. Börja ALLTID med att sätta er ner tillsammans och gå igenom vad som är NI, vad ni vill ah och vad ni inte vill ha med.

Du köper din klänning (eller byxdress!) innan ni bestämt plats för bröllopsfesten. Välj plats först innan ni börjar fundera på vad ni ska ha på er. Annars är risken stor att ni valt ett plagg som inte alls känns rätt för den miljön eller plats ni kommer att ha vigsel och/eller er bröllopsfest.

Ni tänker att ni ska klara allt på egen hand. I början är det lätt att känna att man ha en bra överblick och det är vanligt att tro att man ska klara av att både baka bröllopstårta, dekorera hela lokalen OCH göra sig i ordning för bröllopsfesten helt på egen hand. Gör inte det! Ta hjälp, om det så är av släkt, vänner eller en bröllopskoordinator.

Ni börjar köpa detaljer innan alla stora drag är klara. Jag vet att det känns så himla kul att börja fylla dom där bröllopskartongerna eller lådorna. Men håll hårt i plånboken innan ni har satt alla stora drag och vet vilka detaljer ni kommer vilja lägga er budget på.

Ni har ett väldigt långt mellanrum mellan vigsel och middag/fest. Om det är så att ni har en tidig vigsel, som t.ex. kl 13 eller 14, se då till att ni planerar för det eventuella mellanrummet mellan vigsel och fest. Kan ni ordna med någon aktivitet för era gäster, eller kanske ha ett extra långt (och härligt) cocktail mingel?

bröllopsmissarnaNi lyssnar för mycket på andras åsikter. Det kommer komma åsikter flygandes från alla möjliga håll på vad som är lyckat, vad som inte är lyckat och vad ni bara MÅSTE ha med på bröllopet. Men ta allt med en nypa salt, och fundera på vad det är NI vill.

Ni övertänker och ”överdekorerar”. Ni hittar 2, sen 3 sen 4 olika stilar som ni bara älskar och känner att ni måste få in på nåt sätt. Men våga sålla och välj ut en röd tråd och håll er till den.

Ni skapar inte en budget. När ni funderat på vad ni vill ha och vilken stil ni känner er hemma med. Ja, då är det dags att skapa en budget. Sätt summor på allt som ni vil ha med och vad ni tror att det kommer kosta. Därefter fyller ni de faktiska kostnaderna allt eftersom. Svårare än så är det inte.

Ni glömmer att se helheten för dagen. Skapa redan tidigt ett körschema, en lista på vad som händer under dagen och vid vilken tid. Då är det lättare att få en helhetsbild över dagen. Då är det också lätta att upptäcka om det verkar bli tajt med tid någonstans eller om ni måste fylla ut tiden.

Ni glömmer bort att njuta av ”resan”. Att planera ett bröllop kan vara något av det roligaste ni kan vara med om. Det kan dock också stundtals kännas överväldigande. Och då är det viktigt att ni tar korta pauser i ert planerande. När ni nått olika milstolpar (som t.ex. att ni bokat alla leverantörer) så ger ni er själva en liten paus. Kom ihåg att njuta av resan, då kommer ni njuta desto mer av själva bröllopet!

All lycka till er nu, har ni några frågor som ni vill att vi tar upp i nästa frågepodd av I Do Bröllopspodden så mailar ni till mig på info@idoperfectweddings.se.

Ha en superhärligt helg, ses igen nästa vecka. Då fortsätter jag min trendspaning med nya och roliga fynd!

Foto: Isabelle Hesselberg, 2 Brides Photography
Blommor: Linnéa Bergqvist, The Wild Rose

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *