Massa mässor – här är mina tips!

massan

Som blivande brud kan det vara bra att sätta sig in i vad ett bröllop skulle kunna innebära och hur det skulle kunna se ut. Och då kan ju en mässa vara helt perfekt! Man kan klämma och känna på saker på ett sätt som inte är möjligt via en skärm. Och det är också en möjlighet att få träffa flera olika konkurrerande aktörer samtidigt.

I slutet av januari var jag på Bröllopsmässan på Grand hotell i Stockholm. Och i februari var jag på Bröllopsfeber på Älvjömässan i Stockholm. Och det jag kom fram till var bland annat följande:

 • Bästa tiden att besöka mässorna är i slutet av dagen. Då är det inte lika mycket folk. Så det blir mindre trängsel och du får större möjlighet att prata med olika utställare.
 • Modevisningarna är som mest populära första omgången, första dagen. Det är samma saker som visas, så välj hellre en senare visning en senare dag. Men var ändå där i god tid för att få en sittplats.
 • Om du är ute efter gratisprover och smakprover är bästa tiderna i början och i slutet. I början har alla utställare fullt utbud. Och i slutet är utställarna beredda att ge bort fler prover för att inte behöva packa ner lika mycket saker efter mässan.
 • Gör research innan. Vad vill du faktiskt titta på under mässan? Skriv ned och checka av, så du inte missar något i trängsel och vimmel.
 • Provning av klänningar eller olika behandlingar (hår, smink etc) måste bokas så fort som möjligt. Så om du är ute efter detta bör du ”hänga på låset”.
 • Det är väldigt få saker som måste beslutas på plats. Så om du ska köpa eller boka något särskilt, ta kontaktuppgifter eller skriv upp dig på utställarens lista. Så får du möjlighet att tänka igenom beslutet. Ofta räcker det med att anmäla intresse till utställaren för att få tillgång till aktuella rabatter.
 • Våga delta i prova på-aktiviteter! Det är inte alltid så bra uppslutning på sådana programpunkter. Men du är ju på mässan för din egen skull. Och om du vill lära dig dansa, så gör det. Strunta i vem som eventuellt kan se dig! De som tittar på gör ju det för att de själva inte vågar. Gör din grej bara J
 • Om du vill ha en mer personlig och exklusiv upplevelse, välj Grand. Många olika rum, men inte helt logiska vägar emellan. Men desto fler ställen att sätta sig i en fin stol och bläddra igenom alla foldrar eller tugga på en tryffel. Mässan med stort utbud av smakprov! (Jag besökte dock aldrig brudloungen, som skulle ha en än mera lyxig prägel.)
 • Om du vill ha lätt att hitta och ett stort utbud, välj Älvsjö. Stor, öppen yta. Dock endast utställning, inga ställen att vila inne i mässhallen och garderob ingår INTE i biljetten.
 • Kom ihåg att pausa! Det är inte ett race. Så se till att sätta dig ner emellanåt, ät lite snacks och fyll på med vätska. Det ger dig mer tid att tänka- och känna efter.
 • Om du vet att du kommer vilja besöka en mässa, köp dina biljetter i god tid. Ju tidigare du köper biljett, desto billigare är det.

Lycka till med dina mässor!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *