The ring

Förlovningen |


The one

Ringen för mig var väldigt viktig. Vad jag inte visste var att Mikael också tänkte på detta. 6 månader innan han friade träffade han en juvelerare och påbörjade designen av vad som nu är smycket som pryder min hand varje dag. 

Processen

Dels var det en process att hitta den perfekta stenen. Mikael hade med sig sin dotter Lily när han valde ut safiren. En djupblå, mycket vacker safir. Så mörk att den nästan är svart. Sen var det även en process att hitta rätt storlek på alla delar. Hur han fick tag på min storlek på finger vet ni redan men även storleken på diamanter. Inte för stort men inte för litet. Och sen en enda lång väntan på att ringen skulle bli klar.

Barnen visste. Alla visste

Min son, Elias som då var 5 år, visste inget. Men Mikaels barn som var 8 och 10 år gamla då visste allt. Alla runtomkring mig visste. En enda stor hemlighet som massvis med människor höll. I månader! Helt fantastiskt vad lurad man kan bli ibland. Men det var det värt. Jobbigast var det nog för Mikael som gick runt och väntade alla dessa månader och var tvungen att hålla det från mig. Vi har ju aldrig hemligheter för varandra. 

Nästan avslöjad

När vi flyttade till vårt hus i februari 2020 – 3 månader innan Mikael friade – frågade Mikaels son Cedric ifall vi hade gjort det där som vi skulle göra när vi flyttade in. Jag förstod inget och Mikael räddade det hela med att säga något om att vi hade testat det indiska stället mitt emot oss. Det var lite konstigt men varför skulle han menat något annat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *