Struktur på gästlistan

Planering |


Let´s make some lists

Älskar listor! Hallå? Vem gör inte liksom. Okej massvis med människor älskar inte listor men jag gör. Jag har gjort ett dokument i Numbers (Apples variant på Excel) där jag har lagt in 5 olika tabeller.

Automatiserade tabeller

En tabell för mig, en för Mikael, en för gemensamma vänner, en för extra och en för att sammanställa skiten. Så smidigt! Till sammanställningen har jag synkroniserat alla de andra fyra tabellerna. Vilket betyder att om jag lägger till eller tar bort en planerad gäst så uppdateras det totala antalet som vi planerar att bjuda automatiskt. Smidigt, eller hur?! 😉

Vem kommer och vem går?

Från början hade vi bara en lista men det blev svårt att hålla koll på så det här blev smidigare. I listan har vi även förberett för att fylla i vilka som kommer och eventuella allergier. Vi kommer säkert uppdatera den med fält som: Vem vill åka buss från festlokalen, vem vill äta brusnch osv.

Tips! Se till att bygga en bra struktur för listan – ni kommer spara tid i längden, det kan jag nästan garantera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *