Vår middag

Efter brudskålen var det dags att sätta sig till bords. Av ett gammalt fönster blev det bordsplacering.

Fantastiska Hilde gav oss en ordentlig upplevelse med vår middag. Hon kunde berätta vart maten var fiskad.

På varje bord fanns ett menykort. Bubbligt vatten, vispat smör och 2 sorters bröd väntade för den som var hungrig.

Till förrätt Valcarpaccio med ost ifrån några släktingar på Aalands gård. Till det en Chardonay, tes du Jura 2018. Valen blev en riktigt snackis, den smakade nästan som ren, men så mört att den ramlade isär.

Till huvudrätt bjöd Hilde på Grillad torrfisk från Lofoten med blomkålspuré, stekta grönsaker och en limesmörsås. 

Till det serverades det löjrom som vi själva köpt i Kalix. Vi drack en Pinot Noir till fisken, Gisselbrecht 2017.

Aldrig har jag ätit en så perfekt tillagad torrfisk. Vilken upplevelse och fina eleganta smaker.

Till efterrätt fick vi vackra små Minipavlova med vaniljkräm, friska bär och choklad, så gott och instagramvänligt. Till det drack vi Brachetto d’aqui 2017, Braida. Det bubbliga, bäriga dessertvinet blev en stor succé.

Efter middagen väntande ett fantastiskt tårtbord. En nakedcake med två lager, ena morotskaka och andra vaniljkräm med färska bär. Dekorerad med samma blommor som i buketten. Jag ville också ha en god kransekake som var bra för våra ”intoleranta” gäster *haha*.

I vår familj är vi alltid oroliga att saker ska räcka så Livs mamma gjorde tre tårtor också till bordet som var uppskattade. Till allt det goda så bjöd vi på ett prisvärt rosa sydafrikanskt bubbel Cuvée rosé och kaffe.

Tänk vilken mat vi fick, verkligen i världsklass och en del av Lofotens kulturarv. All mat lagad av Hilde på Smaklofoten: https://m.facebook.com/SMAKLofoten/?locale2=sv_SE och Lofoten Bakeri: https://www.lofotenbakeri.no

Bilderna i detta inlägg är tagna av http://www.matildastillvaro.se.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *