5 härliga fördelar med vinterbröllop

Tanken var från början att vi skulle ha ett annorlunda och sagolikt vinterbröllop. Det är så fantastiskt vackert med vit inredning och dekoration i samband med bröllop, både inomhus och utomhus. Varför inte dra nytta av det snötäckta landskap som träder fram under vintern i Sverige. Anlända till festen i häst & vagn, omgiven av gnistrande snö och ljusslingor. Mysfaktor 100! En ovanlig upplevelse, både för gästerna och oss. Det finns många fördelar med ett vinterbröllop och jag vill lyfta fram 5 av dem som jag direkt kommer att tänka på…

Fler gäster, bättre fest!
Både Leo och jag är extremt familjekära och därför är det viktigt för oss att så många som möjligt av våra närmsta vänner, släktingar och familjemedlemmar faktiskt kan närvara på bröllopet. På sommaren är många bortresta vilket borde innebära att fler av de inbjudna faktiskt kan närvara på ett vinterbröllop. Sen är det ju lite extra kul för alla att ha något att se fram emot på vintern, förutom julafton och en maffig julmiddag så klart!

Unika bilder
Kontrasten mellan ett snötäckt landskap och en gyllene solnedgång – häpnadsväckande, fridfullt och sådär extra vackert. Jag diskuterade lite kort med en av min närmsta vänner, Gino Mufty, som är en framgångsrik bröllopsfotograf, om vilka fördelar som finns med att fotografera på vintern. ”Känslan, ljuset och stämningen” var hennes svar. Jag kan inget annat än att hålla med henne.
Sen om man råkar se ut som Rudolf med röda mulen på bilderna, well I guess it comes with the package!

Drömlokalens tillgänglighet
Majoriteten av alla bröllop sker under våren och sommaren, vilket även innebär att färre lokaler är lediga under dessa tider. Så för de som väljer att gifta sig på vintern är tillgängligheten av de bästa festlokaler och vigselplaster betydligt bättre. En annan fördel när det kommer till lokaler är att priserna ofta är lägre och lättare att förhandla ner då efterfrågan inte är lika stor.

Mindre beroende av vädergudarna
Svensk sommar i all ära – men det börjar bli lite tröttsamt att jaga solen. Jag har uppmärksammat en obehaglig väder-oro hos vänner som gift sig under sommaren – Tänk om det regnar! Visst hade det varit skönt att slippa tänka på om vädergudarna kommer att vara samarbetsvilliga på en av de viktigaste dagarna i ens liv? På vintern vet vi mer vad vi kan förvänta oss och oväntade (eller väntade) gäster som nederbörd eller snöfall riskerar därför inte att påverka dagen på samma sätt.

Drömresan behöver inte vänta
För mig och Leo är bröllopsresan nästan lika viktig som bröllopet i sig då vi båda har en stor passion för att resa. För er som känner likadant är en stor fördel med vinterbröllop att det, i min mening, finns många fler härliga resmål att välja bland. I många delar av världen som erbjuder härliga alternativ för bröllopsresan, t.ex. Sydostasien och Karibien, är det regnperiod under vår sommarperiod. Flera vänner och bekanta har därför valt att skjuta upp bröllopsresan till vintern, flera månader efter bröllopet, vilket vi helst vill undvika.

Visst blir man sugen när man ser bilderna nedan?

 8ae16ccde4d7172edad0fabfb8200525
Foto:melissakelsey photography
rich fruit and berry decadent table setting with black candles
Fotot: .weddingomania
Place card holders for winter wedding! We can recreate this look for you! www.creativeambianceevents.com Check out our winter wedding blog! http://www.creativeambianceevents.com/#!5-Reasons-Why-You-Shouldnt-Count-Out-Having-a-Winter-Wedding/c1oj1/57ab4b5a0cf2911bc51f261d
 Foto: Purewow
Vinterbröllop med häst och vagn
 Foto:Lina&Linda
 Inbjudningskort,<br>Flowering Branches i gruppen BRÖLLOP / Alla kort till bröllopet / Inbjudningskort hos Calligraphen i Munkfors AB (set60165nv)
Inbjudningskort: Calligraphen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *