MICRONEEDLING

img_1201

Igår var jag hos Sofie och gjorde en microneedling. Vanligtvis när jag är där gör vi en klassisk ansiktsbehandling med portömning och kemisk peeling, vilket gjort underverk för min hy. Jag har bloggat om Sofie och vilka hudvårdsprodukter jag använder i ”Skincare inför den stora dagen”.
Har ni problem med hyn, som jag haft tidigare, rekommenderar jag verkligen att ni läser inlägget och börjar använda Dermalogica.

img_1202Skincare by Sofie ligger på Rörstrandsgatan. Det var en så fin pastellfärgad himmel där utanför igår. 

Så,
Vad är microneedling? 
Microneedling är en ansiktsbehandling där en ”penna” gör tusentals små hål i din hy, för att sätta igång hudens egna läkeprocess. Du skapar alltså microsmå kontrollerade inflammationer för att sätta igång kroppens produktion av elastin och kollagen, vilket gör hyn slätare och hudtonen jämnare.

Hur ont gör det?
Det gör absolut inte lika ont som jag hade förväntat mig, men det svider rejält medans pennan används. Efteråt känns det ungefär som du bränt dig i solen. Huden hettar, svider och stretar och det är superviktigt att återfukta.

Vad hjälper det mot? 
– Ärr från acne
– Pigmentfläckar
– Rynkor
– Påsar under ögonen

img_1203

Och såhär ser jag ut nu! Rödflammig och stram i hela ansiktet men med jämn hy tömd på orenheter. Enligt Sofie ser man bäst resultat efter 3 behandlingar, vilket blir ungefär det vi hinner med innan det är bröllopsdags. Jag har tagit före-bilder, ska bli så spännande att jämföra sen.

Viktigt att tänka på! Du får inte använda smink på 48 timmar. Det kan därför vara bra att boka in behandlingen en helg, så du kan skrota runt hemma medans huden läker. Byt örngott och handdukar direkt, så du minimerar risken att få in gammalt smuts och återfukta massor.
Förutom ansiktskräm använder jag multi active toner från dermalogica. Den både återfuktar och kyler och är mitt bästa tips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *