En liten uppdatering.

Plannering |


Hej alla.

Det har verkligen känts motigt att skriva här under en lång tid. Största anledningen har varit för att jag har verkligen inget nytt att komma med. Vi står fortfarande på 0 när det kommer till att planera om hela bröllopet. Den 18/7 skulle vi alla vara samlade med våra vänner och familj i Florida för att fira i 3 dagar att vi skulle gifta oss. Men istället checkade jag och Jesper in på ett hotell, tog varsin massage, gick ut och åt. Det kändes som att vi inte ville låta datumet gå till spillo, även om det inte riktigt blev som vi hade tänkt oss.

Jag har frågat runt till alla som jag träffat under sommaren, kända som okända för tips och råd. Alla som vi pratat med är så hjälpsamma och sitter oftast i samma knepiga sits som oss. Så vart börjar man? Kanske dags att hitta ett nytt datum för 2021, men innan dess måste vi hitta lokal.

Det vi vet, är att eftersom vi inte kunde ta våra gäster till Florida i år, så får vi helt enkelt ta Florida till våra gäster här hemma istället……

Nu börjar vi om! Radera 2020, och let´s go 2021!

En strimma av hopp.

Okategoriserade |


När jag och Jesper uppdaterade våra nära och kära om att vi valt att ställa in bröllopet i USA i sommar var jag så orolig över responsen. Vi förstår att många redan fixat med semestrar, köpt flygbiljetter och fixat med boende. Ingen hade sett mer fram emot den veckan i Florida med familj och vänner mer än mig och Jesper…

Vi skickade ut meddelande att om någon här hemma sitter inne med tips och råd – så tar vi gärna emot all hjälp vi kan få, och WOW vilken respons!

Jag blir så rörd över hur många som vi inte ens känner hörde av sig och ville erbjuda oss sin hjälp. Även om det bara var ett nr att ringa med en rekommendation, allt var så fint, och så snällt! Vi vill verkligen försöka stötta våra svenska företag nu som kämpar med att hålla igång sina verksamheter.

Vi är långt ifrån i hamn med våra nya bröllopsplaner nu när vi gjort en helomvändning, men nu känner vi äntligen att det finns en strimma av hopp att få ihop ett bröllop här hemma.

Det löser sig.

Ett inställt bröllop.

Okategoriserade |


img_9943-002Vi har valt att lägga bröllopet på is tills vidare.. Ett flertal av våra gäster kommer inte att kunna resa, så vi tog det tunga beslutet i helgen att skjuta på bröllopet tills vi hittar en ny lokal här hemma i Sverige. Vi börjar alltså om helt från början…. MEN! Vi försöker hålla modet uppe och letar nu febrilt efter en lokal att gifta oss i. Alla tips är välkomna!

Vad händer nu?

Okategoriserade |


CONVID-19 har inte bara haft förödande konsekvenser för hela världen, och alla som drabbats av viruset. Det har även satt käppar i hjulen för oss som planerar bröllop…

Idag skulle jag ha flugit till Köpenhamn för att få min klänning(ar) måttanpassade och uppsydda. Jag och en del av brudsällskapet skulle flyga ner, ha en riktig tjej-weekend och beställa tyger och planerna outfits till dagarna tre. Åh vad jag hade längtat och sett framemot det! Men igår, sent, fick jag mail om att flygen var inställda.. Jag hade redan beslutat dagen innan att inte flyga, men det blev så bekräftande med mailet att det inte blir av.

Jag och Jesper hade krismöte på kvällen, och insikten att vårat bröllop förmodligen inte kommer att bli som vi har tänkt börjar sakta men säkert sjunka in. Vi vet i dagsläget inte hur det ser ut med inreseförbudet till USA fram  mot sommaren. Kanske har det hävts, eller inte? Hur länge ska vi vänta med att meddela gäster om att bröllopet är inställt, när vi själva inte vet ett dugg? Hur många kommer att vilja resa även om inreseförbudet försvinner? Hur bemöter vi våra gäster som redan bokat flyg och boende? Allt är en enda röra…

Vi har börjat tänka i plan B.

Möjligtvis börjat kika på lokaler i Sverige, men det kommer ju inte att vara samma sak! Vad är sannolikheten att hitta en lokal att boka nu till sommaren? Finns det någon där ute som sitter inne med tips eller råd – tar vi gärna emot dem!

Att börja leta efter en perfekt klänning för ett strandbröllop.

Klänning |


I helgen gjorde jag ett första försök till att testa klänningar som kan passa till ett strandbröllop. Jag var på Bröllopsbruket, då jag gillar tanken att återvinna och återanvända det som redan finns. Du kan även sälja vidare din klänning där, så smart! Vi fick en timme med Anna som välkomnade oss, visade de olika klädställningarna med klänningar. Vi fick ett glas bubbel, och så var vi igång att börja prova. Jag hoppas inte att jag är den enda som känner mig helt överväldigad av alla val av modeller, tyger, snitt, längder, släp osv? Anna var till stor hjälp och plockade klänningar som hon trodde skulle passa mig och min smak. Jag var otroligt skeptiskt först, men det visade sig såklart att Anna är expert, och de klänningar som hon valde blev självfallet favoriterna.

Jag tror att jag provade totalt 12 klänningar. Jag fick hjälp att fota av allt, som var otroligt bra att kunna gå tillbaka och se i efterhand vilka favoriterna blev.

Jag hade svårt att ta ett beslut där och då, men jag känner att jag har kommit ett steg längre till att hitta den perfekta klänningen för ett strandbröllop i Florida.

Att hitta den rätta klänningen

Plannering |


Vart börjar man? Är jag för sent ute? Hur väljer jag rätt?

På lördag har jag bokat min första fitting för att testa klänningar. Jag har en bild i huvudet som jag tror att jag vill ha, men tänkt om inte det passar alls?

Jag behöver en klänning som fungerar på stranden i värmen, gärna vintage. Men tänk om jag inte alls passar i det? Som tur så har jag med mig några vänner till hjälp.

Jag litar på att de som jobbar där är experter och har antagligen träffat en hel del blivande brudar som inte har en aning om vart man ska börja. Ser framemot att testa mitt livs första brudklänning!

Hudvårdsprepp del 1

Hudvård |


Som jag nämnt tidigare, har jag lagt upp en plan för att få till det perfekta glowet inför vår stora dag på stranden. Jag försöker göra behandlingar med jämna mellanrum för att se till att huden mår bra, och håller sig bra. Jag investerar inga gigantiska summor, men jag vet vad som passar min hud och vad den mår bra av. Jag har den otroliga turen att jag har en hel del hudterapeuter runt mig som jag alltid kan rådfråga. Jag kan rekommendera att investera i att gå till en duktig och välutbildad hudterapeut och göra en hudanalys innan man börjar investera i produkter. Hudvård behöver inte göra ett gigantiskt hål i plånboken för att vara bra. MYCKET ÄR BARA MARKNADSFÖRING och ofta betalar man orimliga summor för ett varumärke eller en snygg förpackning….

Två behandlingar som jag försöker göra några gånger om året är att varva kemisk peeling och microneedling (aldrig båda vid samma tillfälle!) Det är inget jag experimenterar med själv, utan jag går till någon som jag litar på. Jag kommer att skriva mer om vad de olika behandlingarna gör lite längre fram.

 

Trevlig helg!

Inbjudningskort

Okategoriserade |


Sannas inbjudan

Vi ville ha egen-designade inbjudningskort och hade svårt att komma på vilket tema vi ville gå med. Men sen när vi kom på att det trots allt är ett destinationsbröllop så slängde jag ihop en inbjudan som ser ut som en flygbiljett. Jag tycker att det är så kul att sitta och designa och pillra med kreativa projekt. Designen skickades iväg till ett tryckeri där jag istället för att välja ”inbjudningskort” valde ”reklammaterial” och sen klippte till kanterna och gjorde namn och från vilket land de reser från med en dymo.

Varför Florida?

Okategoriserade |


Att välja ett destinationsbröllop var inte en självklarhet för oss. Vi har varit på flera underbara bröllop här hemma och hämtar mycket inspiration från dessa. Vi började leta runt bland herrgårdar, lador som hyrdes ut och boka hela hus över en helg eftersom vi ville just fira en hel helg. Ingen av dessa platser kändes helt 100, de var vackra och jag förstår verkligen varför man väljer att gifta sig där. Men det var något som fattades…

Vi (jag) reser ganska ofta till Florida eftersom mina föräldrar bor där. Under vår senaste resa där tillsammans blev vi tipsade om denna lokal som låg precis på stranden. Vi hade bara 2 dagar kvar på vår resa, och egentligen så behövde man boka en tid för att få komma och se lokalen, men vi bestämde oss för att åka dit och se omgivningen. Vi hade sån tur när vi kom dit för att vaktmästaren var på plats och bytte ut något, och vi frågade lite snällt om vi fick komma in och kika. Miljön och lokalen kändes verkligen som ”oss” och det slutade med att vi bestämde oss där och då att DÄR ska vi gifta oss. På stranden, barfota, med våra nära och kära. Spontant beslut taget av spontana personer som inte alltid tänker igenom allt vi kommer på…

Men nu är det bokat och klart! Nu är det bara att få dit alla gäster och planera ihop hela resten av bröllopet…

Förberedelser

Okategoriserade |


Eftersom jag både jobbar och har ett stort intresse för hudvård har jag lagt upp en plan för hur jag ska få det perfekta ”glowet” inför den stora dagen. Jag vill ha en så frisk och stark hud som möjligt som även kommer att må bra när jag blir äldre, och då gäller det att ta hand om den så bra som möjligt redan nu. Jag kommer att dela med mig av mina rutiner och behandlingar under resans gång, men tänkte börja med att skriva ut vad det är jag kommer att fokusera på här:

  • Fukt fukt, och åter igen fukt! Huden är det sista organet som tar till sig näringen vi stoppar i oss, så jag väljer produkter som är framtagna för min specifika hudtyp. Detta har jag gjort i samråd med en fantastisk hudterapeut.
  • Skydda huden – då håller den lägre. Jag använder spf 50 året runt. Jag ser det som lika viktigt att borsta tänderna varje dag för friska starka tänder (i högst obetalt samarbete med pepsodent)
  • Var snäll mot dig själv. Tiden för att experimentera runt själv hemma i badrummet är förbi. Bort med alla syror som inte passar mig, fram med snäll och bra hemvård. Behandlingar som microneedling och kemisk peeling gör jag hos en duktig hudterapeut.