Vår hemsida och app

God morgon underbara söndag!

Hoppas ni har haft en underbar helg!
Vi har varit en sväng på stan, umgåtts med familj och vänner. Så mysigt!

Vi postade inbjudningskorten i torsdags så redan i fredags damp inbjudan ner hos många vänner. Ville att dem skulle få inbjudan en fredag. Man är alltid lite gladare en fredag. Men dem som inte fick dem i fredags har något att se fram emot när dem kommer hem från jobbet på måndag.

Något som jag vill tipsa om är att skapa en egen hemsida! Det finns flera olika alternativ och utseenden att välja mellan. Jag googlade runt och hittade till slut den bästa (enligt mig) på appycouple.com
Det är en amerikansk sida men eftersom man skriver in alla texter själv så skrev jag den på svenska. Alla våra gäster är svenska också så det var inga konstigheter.
Hemsidan är inte så dyr heller, kostar ca 500 kr och den är inte tidsbegränsad heller. Dem har flera färdiga layouts som man kan välja mellan. Vi valde en vit bakgrund och eucalyptusblad. Funderar på att ha eucalyptus i brudbuketten, om det går att få tag på i Italien.
På hemsidan får man plats med massor av information och kan själv döpa rubrikerna, flytta dem i den ordning man vill och lägga in egna bilder. Det bästa av allt är att man kunde importera gästlistan från excel rakt in i hemsidan, så man slapp skriva in dem för hand. Men har man ingen excellista så kan man enkelt skriva in namnen.
Tanken är att alla gäster ska osa via hemsidan också. När dem gör det kan dem även fylla i vilken typ av rum dem önskar och om dem har några allergier. Så fort någon tackar ja/ nej får jag en notis i telefonen. Så roligt att se när det dimper ner svar!
Det som gjorde att vi valde denna sidan också var att det ingick en app! Så alla gästerna kan ladda ner appen och få samma information där. Gästerna kommer även kunna lägga upp bilder i appen under bröllopshelgen. Sååå roligt!
Ännu ett plus är att när gästerna osar ska dem även skriva in sin mailadress. Så skulle vi behöva skicka ut kompletterande information så får vi automatiskt allas mailuppgifter.
Det finns även färdiga mallar via hemsidan med brevpapper i samma layout som hemsidan!

Ni som funderar på att skaffa en hemsida, kolla in denna. Det finns flera demosidor att testa.

Hemsidan:

hemsidan  hemsida2

Appen:

img_2568  img_2569

One thought on “Vår hemsida och app

  1. Hej Elin,

    Jag och sambo skall också gifta oss i Italien fast i maj 2019 🙂 vi tänkte också skaffa en hemsida via appycouple. Det finns ingen
    chans att jag kan få tillgång till er och hämta lite inspiration?

    Mvh,
    Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *