Det blänker på vänster hand

Som jag skrev i förra inlägget fick jag en betydelsefull lånering när Christian friade. När vi sen pratade om vad vi skulle ha för riktiga ringar var vår första tanke att vi skulle köpa dem på Kanarieöarna eftersom vi ändå hade en planerad resa dit.

Som jag också skrev i mitt förra inlägg var jag inställd på att ha en safir i en eventuell framtida förlovningsring, jag såg det så tydligt framför mig. Men så använde jag Evas ring och ju mer jag tittade på den, desto längre bort kändes då safiren och ju mer kändes det klassiska som det rätta.

Det var tredje gången vi var i New York och de två tidigare gångerna hade vi (läs jag) endast fönstershoppat på Tiffany & Co… På söndagen fick jag äntligen en riktig anledning att gå in i denna glittrande butik. Wow! Har aldrig sett så mycket glitter i hela mitt liv! Vi gick runt och tittade runt i de olika montrarna men nja, inget som kändes bra. Inte många alternativ till förlovningsringar tänkte vi och gick lite besviket ut därifrån igen.

Så blev det måndag och jag frågade Christian om vi inte kunde besöka butiken igen, måste ha missat något och visst var det så. Känns lite pinsamt i efterhand missat 5 våningar till. Vi klev in i en av hissarna och åkte upp till våningen som hette något i stil engagement & wedding. Det första vi möts av när vi kliver in är en monter med en 4 karats diamant. Måste vara tungt att ha en så stor sten.

Vi fick hjälp av en kvinna som tog fram lite olika alternativ utifrån Evas ring. Hon berättade om de olika slipningarna och oj vad roligt det var att prova! Ena dyrgripen efter den andra. När Christian frågade om de hade något i vitt guld tittade hon på oss med en blick som ett frågetecken. Inte mycket att hämta där med andra ord.

Ringarna som vi till slut valde var i platina, Christians helt slät och lite rundad och min är slät med en enstensring på 0,48 karat. Passade även på att köpa min vigselring som är en halvalliansring.

Min förlovningsring
Min förlovningsring

Vi blev otroligt bortskämda med uppassning och champagne. Känslan av att sen få hämta ut ringarna redan dagen efter var alldeles magisk av flera anledningar.

Ringarna
Inne på Tiffany & Co.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *