Vi har ett nytt datum

Bröllop 2021, Vardagstankar |


Det är väl dags att komma tillbaks här,  men helt ärligt så har jag varit lite otaggad på detta. Vi skulle ha gift oss i slutet av maj, men tyvärr ser ju inte situationen i världen inte speciellt mycket bättre ut, så vi beslöt oss att skjuta fram bröllopet till september.

Allt är cool men har bara inte orkat planera bröllop, behövde en liten paus efter beslutet. Förståeligt men också jobbigt när gäster frågar om hur vi tänkt osv. Ja, om man ändå visste det, haha. Men som sagt, nya tag! De datumet vi ville ha i september fanns ledigt och ”allt annat” utom min sminktjej kunde, så det blir bra tror jag. Jag ”får tillbaka” en av mina tärnor som föder i maj, men istället ”förlorar” jag en annan som föder några veckor innan nya datumet. Livet hörni, det händer verkligen NU! Så vackert och oförutsägbart.

Paus

Helg, Vardagstankar |


Hej vänner!
Hur mår ni? Här har det varit tyst i en månad. Inte i min vildaste fantasi hade jag trott att livet skulle vara lika ovisst nu som då. Hade absolut räknat med att vi inte kunde ta saker och ting ”för givet” så som vi gjort, men inte denna osäkerhet som en nu känner.

Dock håller vid modet uppe, vi har ju inte riktigt satt en Plan B, men det kanske är dags för oss att prata lite kring vad vi gör om saker och ting inte går enligt plan, hur länge vi ska ha is i magen och allt sånt!

Så länge M och jag har varandra är jag nöjd, vi har haft så mysigt och roligt på sistone och jag är så glad och tacksam över att det just HAN som ska bli min man, fan vilket fint och roligt liv vi kommer fortsatta ha!

Vi är på rätt sida

Bröllop 2021 |


God fortsättning, redan halvvägs in i januari 2021, det betyder att förhoppningsvis gifter oss i ÅR (om världen vill sig väl). Hoppas ni mår bra och haft det bra under julledigheten. Vi fortsätter att bocka av saker på bröllopslistan vilket känns otroligt skönt. Fick också precis svar från stället vi vill vara på fredagen. De har tidigare sagt nej pga lite olika anledningar, men känns som att vi landat i en bra kompromiss som gynnar båda, yeah! I Paketet nedan ligger en av mina outfits som jag kommer att ha under helgen. Vore kul om ni ville lämna ett spår om ni är här inne och läser.

– A

I can’t say ”I do” without you

Bröllop 2021 |


Brudföljet, vilket gäng! Är så tacksam för varenda en av dem.  Det finns många olika sätt man kan fråga sina tärnor och marskalkar men så här gjorde vi, kanske lite stereotypiskt. Då han frågar med öl och jag med bubbel, haha!

Till mina tjejer åkte vi både runt oinbjudna och gav dem en box. Utöver bubblet  låg det i den en morgonrock med deras namn samt ett handskrivet brev med en kärleksförklaring. Min tärna som bor i Marbella ringde jag över FaceTime för att fråga om hon ville vara en i gänget! Känner mig så trygg och lycklig som har alla dessa människor nära i mitt liv, det gäller även M’s bästa.

I tidigare inlägg skrev jag om hur vi hade fixat med inbjudningskorten tillsammans, här är en annan aktivitet som blir mysig att göra tillsammans.

JAG HAR FÅTT MIN VIGSELRING

Bröllop 2021 |


Jag känner inte att allt som tillhör bröllopet måste vara hemligt, därför tänkte jag visa er min vigselring som kom i dagarna. Det är en halvallians med 13 briljanter, enligt mig perfekt. Klassisk men ändå med en liten vintagekänsla. Den ligger så otroligt fint tillsammans med min enstensring. Det är en juvelerare på Östermalm som heter Hanno som har gjort denna ring.

Har tidigare provat endel andra ringar, både med större och mindre stenar, men föll pladask för denna stil när jag letade inspiration på pinterest och instagram. Att jag ska bära dessa två resten av livet, knäppt men också fantastiskt!

Nu ska den få flytta hem till vår ringbärare aka M’s Bestman tills det är dags att knyta bandet. Hade tänkt presentera vårt brudfölje för er, hade ni tyckt att det var roligt? Hur de blev tillfrågade och så?

BRÖLLOPSKLÄNNING, CHECK!

Bröllop 2021, Vardagstankar |


Vet ni, idag hämtade jag min klänning(!) Fort gick det då det inte är bröllopssäsong plus Covid-19. Efter det att jag hade bestämt mig för hur jag ville ha den tog det knappt 6 veckor. Vanligtvis är leveranstiden 8-12 veckor.

När jag skrev inlägg här i höstas hade jag ju INGEN aning om hur jag ville att klänningen skulle se ut, men efter att ha provat lite olika modeller landade jag ändå i att designa min egna och det vart så bra. Var faktiskt lite pirrig när jag provade den. Nu hänger den hemma hos en av mina tärnor. Dels för att M inte ska råka se den, men också typiskt mig att få feeling och prova den så att jag tröttnar eller att den råkar bli fläckig.

Det känns så skönt att bocka av ännu en sak på denna lista. ÄLSKAR att planera och ha kontroll. Blir spännande att se hur jag kommer hantera de saker som kommer vara svårkontrollerade längre fram. Hur går det för er? Känner ni att det är svårt att njuta av planeringen pga att man inte vet om bröllopen faktiskt kommer bli av i vår/sommar? Eller kör ni på?

Vår inbjudan

Bröllop 2021 |


Vår inbjudan har landat i allas brevlådor, det kändes rätt att skicka ut dem nu så att våra vänner (förhoppningsvis) har något att se fram emot. Jag är verkligen nöjd över resultatet.

Vi fick hjälp av M’s kollega att skissa upp vår venue, och sedan har jag gjort designen själv. Gjorde den i Canva och sedan beställde vi korten på Optimalprint när de hade någon kampanj. Kuvert och sigill beställde jag hos två olika säljare på Etsy, så fin detalj och mysigt det var när vi fixade med det för några helger sedan. Rekommenderas, blir väldigt personligt men också en mysigt aktivitet att göra tillsammans med sin partner.

Jag är väldigt minimalistisk, gillar det enkla och klassiska, men med en röd tråd. Så om mina brudtärnor har varit uppmärksamma så kan de se att det är samma typsnitt på deras morgonrockar som det är på inbjudan och på hemsidan, här har man tänkt till minsann.. Dusty Blue är också en färg som kommer vara återkommande. Vad tycker ni om inbjudan och den färg vi valt?

1-årsdagen

Förlovningen |


Det här med att jag skulle skriva inlägg tre gånger i veckan gick ju sådär… Dock har jag en hel del att uppdatera er kring på bröllopsfronten så ska sätta mig och skriva de inläggen till er. Det blir mysigt!
Häromdagen (i måndags) hade vi vår ettåriga förlovningsdag, det firade vi med en staycation på At Six som min fästman fixat. Det var inte vår bästa kväll, men sånna kvällar behövs också för att utvecklas och uppskatta varann framåt. Fick iallafall champagne, det hatar man ju inte!

AtSix

Inbjudningskorten är klara

Bröllop 2021 |


I förra veckan beställde vi våra inbjudningskort, sedan har vi väntat på att kuvertenoch en annan detalj ska komma. Men nu i helgen har vi suttit och pulat med allt detta. Så mysigt. Än så länge planerar vi som att bröllopet ska bli av, det är ju ändå sex månader kvar. Så vi håller tummarna för att det går att genomföra. Men jag ska inte sticka under stolen med att det känns lite vemodigt. Men jag är då den sista att klaga då jag tänker på alla brudpar som fick ställa om och kanske behöver ”oroa” sig igen. Det är en ovisstid och nu är man less på det mesta, men hang in there! Så snart korten har landat i brevlådan ska jag berätta mer kring hur vi tänkte och gjorde.

kuvert

BRÖLLOPSKONFERANS

Helg |


Nu har det varit tyst här igen, ska inte sticka under stolen med att även om jag bara behöver skriva något litet så är det svårt att finna tid. Men jag tänker att vi gör så här, jag skriver tre inlägg i veckan, och allt över det är bara en bonus. Ambitionen är måndag, onsdag och fredag.

Vad har hänt sedan sist? Vi har haft en ”bröllopskonferans”. SÅ roligt och jag rekommenderar verkligen alla att ha det. Jag har extremt få bilder från den helgen pga att vi hade så roligt att alla glömde bort att fota, men jag ska berätta för er vad vi gjorde och varför vi hade en.

Jag tror att vi är ganska många i vårt brudfölje, men det är ASROLIGT. Vi älskar våra vänner, och dessa lite extra. Vi har fem var, och sedan ett klockrent toastpar. Man har ju olika kretsar och konstellationer så av naturliga skäl känner inte alla, alla. För månader sedan bokade vi in en helg på landet. Min fästmans barndomsvänner som ej bor i Stockholm åkte upp. De kom på fredagen för att maxa helgen och resten kom på lördag vid lunch. Vi hade preppat med allt.

Så lördagen började med lunch, redan där hade jag gjort bordsplacering för att lätta på trycket och att de som var bekanta inte skulle sätta sig vid varandra. Efter lunch gjorde vi nog det som var nyckeln till att helgen vart så bra. Vi hade satt ihop en quiz på 30 frågor via Kahoot om alla i gänget. Det var så mycket skratt och ganska snabbt lärde man känna varann. Frågor som: Vem i brudföljet startade Facebookgruppen ”män finns inte”? Stämmer det att x gått i bibelskola? Vem i brudföljet har brutit en annan människas arm osv. Sen fanns det en hel del att samtala om under dagen och kvällen. Det är helt klart vårt bästa tips.

folje

Vi fortsatte sedan med klassiska teamövningar som att ställa sig på led utan att prata men lösa ålder och längd. Övergick därefter till att i grupper om 4, där de skulle utse en person som fick se hur M hade byggt en skulputur av dumplo för att sedan gå tillbaka till sin grupp och återberätta hur den var byggd (ej visa) vilka bitar som skulle vara vart. Kan ju säga såhär, vissa klarade sig bättre än andra. Efter det skulle samma lag göra varsin drink som vi skulle betygsätta innan vi hade ”fri lek”. Till middagen gjorde vi nya lag där varje grupp ansvarade för varsin rätt. Resten av kvällen/natten dracks det vin och skrattades. Vi vaknade med ett stort leende på läpparna och ännu mer taggade på bröllopet när vi fick tjuvstarta med så härligt gäng.

Hur går er planering?