NU HÄNDER DET!

Bröllop 2021, Frankrike |


Nu var det MÅNADER sedan jag skrev här sist, tanken med bloggen var från början var ju att hålla er uppdaterade kring vår bröllopsresa. Men som för alla brudpar de senast 1,5 året har det ju varit så himla ovisst. Men nu ÄNTLIGEN blir det av. Om ynka tre veckor sitter vi på planet på väg ner till Frankrike för att ladda upp inför bröllopet, jag kan knappt tro att det är sant. Och av våra 100 inbjuda gäster är det 78 st som kommer. Det är vansinnigt fast i positiv bemärkelse. Tänk, att vi kommer få vårt drömbröllop tillsammans med alla våra bästa.

Idag har jag varit på slutfitting av min klänning, låt oss säga såhär. Det har ju varit både positivt och lite frustrerande att ha ett bröllop direkt efter semestrarna för man har ju en tendens till att bli lite latare under juni-aug och kanske slippa på några glas mer än vanligt. Men för oss har det istället varit STRIKT. Men det har iofs varit rätt skönt att hålla sig till sina rutiner.

Nåväl, nu fram till bröllop tänkte jag försöka skaka liv i bloggen och berätta för er vad jag har pysslat med, för det är väldigt mycket fix nu. Alla detaljer ska på plats och det är inte alltid så enkelt att kommunicera med fransmän, men skam den som ger sig.

/A

Varför Frankrike?

Blast from the past, Bröllop 2021 |


Tidigt bestämde vi oss för att ville ha ett bröllop utomlands, och det stod mellan Italien och Frankrike, men Frankrike kändes mest oss. Även dit jag tog M för att upptäcka kusten tillsammans med, tror vi varit där tillsammans 6-7 ggr nu. Inte nog med det fick jag för några år sedan den bästa födelsedagspresenten av honom, fast då till Paris och till Beyonce och Jay-z konsert. Absolut ett av de finaste minnen jag har. Så både Paris och rivieran är två ställen som vi båda håller kär. Så längtar VERKLIGEN efter att alla mina vänner som inte varit där ska få se varför jag håller stället så kärt.

Detta är en av mina favoritbilder från Saint Tropez 2016, hade precis fått en ny väska, så vi firade det med lite bubbel och lunch på Diors café i närheten av butiken.

Denna bild är från när vi var i Paris senast (april 2019) en resa jag gav till M i födelsedagspresent. Underbara älskade Frankrike! Så tacksam för alla resor och weekends man gjort i livet.

Längtar tills man kan resa lite igen!

Vi har ett nytt datum

Bröllop 2021, Vardagstankar |


Det är väl dags att komma tillbaks här,  men helt ärligt så har jag varit lite otaggad på detta. Vi skulle ha gift oss i slutet av maj, men tyvärr ser ju inte situationen i världen inte speciellt mycket bättre ut, så vi beslöt oss att skjuta fram bröllopet till september.

Allt är cool men har bara inte orkat planera bröllop, behövde en liten paus efter beslutet. Förståeligt men också jobbigt när gäster frågar om hur vi tänkt osv. Ja, om man ändå visste det, haha. Men som sagt, nya tag! De datumet vi ville ha i september fanns ledigt och ”allt annat” utom min sminktjej kunde, så det blir bra tror jag. Jag ”får tillbaka” en av mina tärnor som föder i maj, men istället ”förlorar” jag en annan som föder några veckor innan nya datumet. Livet hörni, det händer verkligen NU! Så vackert och oförutsägbart.

Paus

Helg, Vardagstankar |


Hej vänner!
Hur mår ni? Här har det varit tyst i en månad. Inte i min vildaste fantasi hade jag trott att livet skulle vara lika ovisst nu som då. Hade absolut räknat med att vi inte kunde ta saker och ting ”för givet” så som vi gjort, men inte denna osäkerhet som en nu känner.

Dock håller vid modet uppe, vi har ju inte riktigt satt en Plan B, men det kanske är dags för oss att prata lite kring vad vi gör om saker och ting inte går enligt plan, hur länge vi ska ha is i magen och allt sånt!

Så länge M och jag har varandra är jag nöjd, vi har haft så mysigt och roligt på sistone och jag är så glad och tacksam över att det just HAN som ska bli min man, fan vilket fint och roligt liv vi kommer fortsatta ha!

Vi är på rätt sida

Bröllop 2021 |


God fortsättning, redan halvvägs in i januari 2021, det betyder att förhoppningsvis gifter oss i ÅR (om världen vill sig väl). Hoppas ni mår bra och haft det bra under julledigheten. Vi fortsätter att bocka av saker på bröllopslistan vilket känns otroligt skönt. Fick också precis svar från stället vi vill vara på fredagen. De har tidigare sagt nej pga lite olika anledningar, men känns som att vi landat i en bra kompromiss som gynnar båda, yeah! I Paketet nedan ligger en av mina outfits som jag kommer att ha under helgen. Vore kul om ni ville lämna ett spår om ni är här inne och läser.

– A

I can’t say ”I do” without you

Bröllop 2021 |


Brudföljet, vilket gäng! Är så tacksam för varenda en av dem.  Det finns många olika sätt man kan fråga sina tärnor och marskalkar men så här gjorde vi, kanske lite stereotypiskt. Då han frågar med öl och jag med bubbel, haha!

Till mina tjejer åkte vi både runt oinbjudna och gav dem en box. Utöver bubblet  låg det i den en morgonrock med deras namn samt ett handskrivet brev med en kärleksförklaring. Min tärna som bor i Marbella ringde jag över FaceTime för att fråga om hon ville vara en i gänget! Känner mig så trygg och lycklig som har alla dessa människor nära i mitt liv, det gäller även M’s bästa.

I tidigare inlägg skrev jag om hur vi hade fixat med inbjudningskorten tillsammans, här är en annan aktivitet som blir mysig att göra tillsammans.

JAG HAR FÅTT MIN VIGSELRING

Bröllop 2021 |


Jag känner inte att allt som tillhör bröllopet måste vara hemligt, därför tänkte jag visa er min vigselring som kom i dagarna. Det är en halvallians med 13 briljanter, enligt mig perfekt. Klassisk men ändå med en liten vintagekänsla. Den ligger så otroligt fint tillsammans med min enstensring. Det är en juvelerare på Östermalm som heter Hanno som har gjort denna ring.

Har tidigare provat endel andra ringar, både med större och mindre stenar, men föll pladask för denna stil när jag letade inspiration på pinterest och instagram. Att jag ska bära dessa två resten av livet, knäppt men också fantastiskt!

Nu ska den få flytta hem till vår ringbärare aka M’s Bestman tills det är dags att knyta bandet. Hade tänkt presentera vårt brudfölje för er, hade ni tyckt att det var roligt? Hur de blev tillfrågade och så?

BRÖLLOPSKLÄNNING, CHECK!

Bröllop 2021, Vardagstankar |


Vet ni, idag hämtade jag min klänning(!) Fort gick det då det inte är bröllopssäsong plus Covid-19. Efter det att jag hade bestämt mig för hur jag ville ha den tog det knappt 6 veckor. Vanligtvis är leveranstiden 8-12 veckor.

När jag skrev inlägg här i höstas hade jag ju INGEN aning om hur jag ville att klänningen skulle se ut, men efter att ha provat lite olika modeller landade jag ändå i att designa min egna och det vart så bra. Var faktiskt lite pirrig när jag provade den. Nu hänger den hemma hos en av mina tärnor. Dels för att M inte ska råka se den, men också typiskt mig att få feeling och prova den så att jag tröttnar eller att den råkar bli fläckig.

Det känns så skönt att bocka av ännu en sak på denna lista. ÄLSKAR att planera och ha kontroll. Blir spännande att se hur jag kommer hantera de saker som kommer vara svårkontrollerade längre fram. Hur går det för er? Känner ni att det är svårt att njuta av planeringen pga att man inte vet om bröllopen faktiskt kommer bli av i vår/sommar? Eller kör ni på?

Vår inbjudan

Bröllop 2021 |


Vår inbjudan har landat i allas brevlådor, det kändes rätt att skicka ut dem nu så att våra vänner (förhoppningsvis) har något att se fram emot. Jag är verkligen nöjd över resultatet.

Vi fick hjälp av M’s kollega att skissa upp vår venue, och sedan har jag gjort designen själv. Gjorde den i Canva och sedan beställde vi korten på Optimalprint när de hade någon kampanj. Kuvert och sigill beställde jag hos två olika säljare på Etsy, så fin detalj och mysigt det var när vi fixade med det för några helger sedan. Rekommenderas, blir väldigt personligt men också en mysigt aktivitet att göra tillsammans med sin partner.

Jag är väldigt minimalistisk, gillar det enkla och klassiska, men med en röd tråd. Så om mina brudtärnor har varit uppmärksamma så kan de se att det är samma typsnitt på deras morgonrockar som det är på inbjudan och på hemsidan, här har man tänkt till minsann.. Dusty Blue är också en färg som kommer vara återkommande. Vad tycker ni om inbjudan och den färg vi valt?

1-årsdagen

Förlovningen |


Det här med att jag skulle skriva inlägg tre gånger i veckan gick ju sådär… Dock har jag en hel del att uppdatera er kring på bröllopsfronten så ska sätta mig och skriva de inläggen till er. Det blir mysigt!
Häromdagen (i måndags) hade vi vår ettåriga förlovningsdag, det firade vi med en staycation på At Six som min fästman fixat. Det var inte vår bästa kväll, men sånna kvällar behövs också för att utvecklas och uppskatta varann framåt. Fick iallafall champagne, det hatar man ju inte!

AtSix