Vi är på rätt sida

Bröllop 2021 |


God fortsättning, redan halvvägs in i januari 2021, det betyder att förhoppningsvis gifter oss i ÅR (om världen vill sig väl). Hoppas ni mår bra och haft det bra under julledigheten. Vi fortsätter att bocka av saker på bröllopslistan vilket känns otroligt skönt. Fick också precis svar från stället vi vill vara på fredagen. De har tidigare sagt nej pga lite olika anledningar, men känns som att vi landat i en bra kompromiss som gynnar båda, yeah! I Paketet nedan ligger en av mina outfits som jag kommer att ha under helgen. Vore kul om ni ville lämna ett spår om ni är här inne och läser.

– A

I can’t say ”I do” without you

Bröllop 2021 |


Brudföljet, vilket gäng! Är så tacksam för varenda en av dem.  Det finns många olika sätt man kan fråga sina tärnor och marskalkar men så här gjorde vi, kanske lite stereotypiskt. Då han frågar med öl och jag med bubbel, haha!

Till mina tjejer åkte vi både runt oinbjudna och gav dem en box. Utöver bubblet  låg det i den en morgonrock med deras namn samt ett handskrivet brev med en kärleksförklaring. Min tärna som bor i Marbella ringde jag över FaceTime för att fråga om hon ville vara en i gänget! Känner mig så trygg och lycklig som har alla dessa människor nära i mitt liv, det gäller även M’s bästa.

I tidigare inlägg skrev jag om hur vi hade fixat med inbjudningskorten tillsammans, här är en annan aktivitet som blir mysig att göra tillsammans.

JAG HAR FÅTT MIN VIGSELRING

Bröllop 2021 |


Jag känner inte att allt som tillhör bröllopet måste vara hemligt, därför tänkte jag visa er min vigselring som kom i dagarna. Det är en halvallians med 13 briljanter, enligt mig perfekt. Klassisk men ändå med en liten vintagekänsla. Den ligger så otroligt fint tillsammans med min enstensring. Det är en juvelerare på Östermalm som heter Hanno som har gjort denna ring.

Har tidigare provat endel andra ringar, både med större och mindre stenar, men föll pladask för denna stil när jag letade inspiration på pinterest och instagram. Att jag ska bära dessa två resten av livet, knäppt men också fantastiskt!

Nu ska den få flytta hem till vår ringbärare aka M’s Bestman tills det är dags att knyta bandet. Hade tänkt presentera vårt brudfölje för er, hade ni tyckt att det var roligt? Hur de blev tillfrågade och så?

BRÖLLOPSKLÄNNING, CHECK!

Bröllop 2021, Vardagstankar |


Vet ni, idag hämtade jag min klänning(!) Fort gick det då det inte är bröllopssäsong plus Covid-19. Efter det att jag hade bestämt mig för hur jag ville ha den tog det knappt 6 veckor. Vanligtvis är leveranstiden 8-12 veckor.

När jag skrev inlägg här i höstas hade jag ju INGEN aning om hur jag ville att klänningen skulle se ut, men efter att ha provat lite olika modeller landade jag ändå i att designa min egna och det vart så bra. Var faktiskt lite pirrig när jag provade den. Nu hänger den hemma hos en av mina tärnor. Dels för att M inte ska råka se den, men också typiskt mig att få feeling och prova den så att jag tröttnar eller att den råkar bli fläckig.

Det känns så skönt att bocka av ännu en sak på denna lista. ÄLSKAR att planera och ha kontroll. Blir spännande att se hur jag kommer hantera de saker som kommer vara svårkontrollerade längre fram. Hur går det för er? Känner ni att det är svårt att njuta av planeringen pga att man inte vet om bröllopen faktiskt kommer bli av i vår/sommar? Eller kör ni på?

Vår inbjudan

Bröllop 2021 |


Vår inbjudan har landat i allas brevlådor, det kändes rätt att skicka ut dem nu så att våra vänner (förhoppningsvis) har något att se fram emot. Jag är verkligen nöjd över resultatet.

Vi fick hjälp av M’s kollega att skissa upp vår venue, och sedan har jag gjort designen själv. Gjorde den i Canva och sedan beställde vi korten på Optimalprint när de hade någon kampanj. Kuvert och sigill beställde jag hos två olika säljare på Etsy, så fin detalj och mysigt det var när vi fixade med det för några helger sedan. Rekommenderas, blir väldigt personligt men också en mysigt aktivitet att göra tillsammans med sin partner.

Jag är väldigt minimalistisk, gillar det enkla och klassiska, men med en röd tråd. Så om mina brudtärnor har varit uppmärksamma så kan de se att det är samma typsnitt på deras morgonrockar som det är på inbjudan och på hemsidan, här har man tänkt till minsann.. Dusty Blue är också en färg som kommer vara återkommande. Vad tycker ni om inbjudan och den färg vi valt?

1-årsdagen

Förlovningen |


Det här med att jag skulle skriva inlägg tre gånger i veckan gick ju sådär… Dock har jag en hel del att uppdatera er kring på bröllopsfronten så ska sätta mig och skriva de inläggen till er. Det blir mysigt!
Häromdagen (i måndags) hade vi vår ettåriga förlovningsdag, det firade vi med en staycation på At Six som min fästman fixat. Det var inte vår bästa kväll, men sånna kvällar behövs också för att utvecklas och uppskatta varann framåt. Fick iallafall champagne, det hatar man ju inte!

AtSix

Inbjudningskorten är klara

Bröllop 2021 |


I förra veckan beställde vi våra inbjudningskort, sedan har vi väntat på att kuvertenoch en annan detalj ska komma. Men nu i helgen har vi suttit och pulat med allt detta. Så mysigt. Än så länge planerar vi som att bröllopet ska bli av, det är ju ändå sex månader kvar. Så vi håller tummarna för att det går att genomföra. Men jag ska inte sticka under stolen med att det känns lite vemodigt. Men jag är då den sista att klaga då jag tänker på alla brudpar som fick ställa om och kanske behöver ”oroa” sig igen. Det är en ovisstid och nu är man less på det mesta, men hang in there! Så snart korten har landat i brevlådan ska jag berätta mer kring hur vi tänkte och gjorde.

kuvert

BRÖLLOPSKONFERANS

Helg |


Nu har det varit tyst här igen, ska inte sticka under stolen med att även om jag bara behöver skriva något litet så är det svårt att finna tid. Men jag tänker att vi gör så här, jag skriver tre inlägg i veckan, och allt över det är bara en bonus. Ambitionen är måndag, onsdag och fredag.

Vad har hänt sedan sist? Vi har haft en ”bröllopskonferans”. SÅ roligt och jag rekommenderar verkligen alla att ha det. Jag har extremt få bilder från den helgen pga att vi hade så roligt att alla glömde bort att fota, men jag ska berätta för er vad vi gjorde och varför vi hade en.

Jag tror att vi är ganska många i vårt brudfölje, men det är ASROLIGT. Vi älskar våra vänner, och dessa lite extra. Vi har fem var, och sedan ett klockrent toastpar. Man har ju olika kretsar och konstellationer så av naturliga skäl känner inte alla, alla. För månader sedan bokade vi in en helg på landet. Min fästmans barndomsvänner som ej bor i Stockholm åkte upp. De kom på fredagen för att maxa helgen och resten kom på lördag vid lunch. Vi hade preppat med allt.

Så lördagen började med lunch, redan där hade jag gjort bordsplacering för att lätta på trycket och att de som var bekanta inte skulle sätta sig vid varandra. Efter lunch gjorde vi nog det som var nyckeln till att helgen vart så bra. Vi hade satt ihop en quiz på 30 frågor via Kahoot om alla i gänget. Det var så mycket skratt och ganska snabbt lärde man känna varann. Frågor som: Vem i brudföljet startade Facebookgruppen ”män finns inte”? Stämmer det att x gått i bibelskola? Vem i brudföljet har brutit en annan människas arm osv. Sen fanns det en hel del att samtala om under dagen och kvällen. Det är helt klart vårt bästa tips.

folje

Vi fortsatte sedan med klassiska teamövningar som att ställa sig på led utan att prata men lösa ålder och längd. Övergick därefter till att i grupper om 4, där de skulle utse en person som fick se hur M hade byggt en skulputur av dumplo för att sedan gå tillbaka till sin grupp och återberätta hur den var byggd (ej visa) vilka bitar som skulle vara vart. Kan ju säga såhär, vissa klarade sig bättre än andra. Efter det skulle samma lag göra varsin drink som vi skulle betygsätta innan vi hade ”fri lek”. Till middagen gjorde vi nya lag där varje grupp ansvarade för varsin rätt. Resten av kvällen/natten dracks det vin och skrattades. Vi vaknade med ett stort leende på läpparna och ännu mer taggade på bröllopet när vi fick tjuvstarta med så härligt gäng.

Hur går er planering?

Vilken hashtag?

Bröllop 2021, Vardagstankar |


Lite längre fram tänkte jag visa er hur vår bröllopssida ser ut. Med tanke på att vi har ett bröllop utomlands under flera dagar kändes det sjävklart att vi behövde en sida för det.

Är det något jag älskar att pilla med är det detaljer och design. För mig var det viktigt att börja med sidan i tid för att den inte ska ligga som ett stressmoment senare, det finns alltid något att fixa och dona med när det kommer till den. Det grafiska är så gott som klart, så nu ska den bara fyllas med all info, men det sker pö om pö.

Anledningen till att jag började skriva detta inlägg var egentligen för att jag ville prata om #hashtags. Social media nörd som man är, är ju en #hasthags absolut en av de viktigaste inslagen på bröllopet, he he!
Frågade mina följare vilket av nedan de föredrog? Sjukt bra  engagemang , var över flera hundra som röstade och löjligt jämnt. Nu vet jag inte om någon av dessa är klockrena, (det är min fästmans syster som kommit på dem) men låter det marinera lite.

Hoppas få hjälp med någon riktigt bra. Finns det några kreativa genier här som kan hjälpa mig tro?
(Att jag tillägnar ett helt inlägg åt detta känns ju nästan lite obehagligt, vill bara understryka att hashtaggen inte är på liv och död, även om det är sköj).

7b095ac7-9109-4ad6-bf38-5828673d7c1d

1d273bb3-7638-410d-aa8c-d1576adc4df7

 

Att spara till bröllop

Bröllop 2021 |


Att spara till bröllopet är ju lättare sagt än gjort, speciellt i somras och nu när vi var i Frankrike för att reka. Dock bestämde vi oss för att göra de vill ville men utan att överdriva, för tro mig i Frankrike hade vi kunnat gjort av med dubbelt så mycket pengar utan att egentligen göra mer än vad vi gjorde. Vi har en resa som vi hoppas att vi kommer iväg på över jul och nyår (till min killes familj som flyttat till Portugal) och sedan ska vi en helg i vår åka tillbaka för att provsmaka maten och drycken. Utöver det är det verkligen dags för oss att strypa åt snaran och sluta med all spontanhandling, att säga ja till alla drinkar/middagar och istället tänka efter. Vi gör ju detta för att ha LIVETS jävla helg tillsammans med alla våra bästa.

När det gäller sparandet har jag tre olika ställen som jag sparar på. Dels så har jag och M ett gemensamt konto hos Dreams där vi satt upp vårt sparmål. Där överför vi en fast summa varje månad och sedan har vi aktiverat olika triggers, så roligt att se sparandet där. Sedan har jag även gjort en individuell dröm där, så när jag har uppnått den summan (som är betydligt mycket mindre) så för jag över dem till vår gemensamma. Och den tredje och sista är fonder hos Avanza.

För att få extraintäkter gick vi i helgen som var loss i både garderob och förråd för att lägga upp sådant som inte längre är i behov av/vill ha på Marketplace och Blocket.

Hur gör ni? Har ni några handfasta tips på hur man bäst sparar?
6d3df812-380d-40dc-bc4d-46f15cbf7b52