Värmdö

varmdo-kyrka-lt

Jag är ju en inflyttad skåning i storstaden Stockholm. 2014 flyttade jag och Niklas ihop efter ett år tillsammans och då hamnade vi i Nacka. Jag är verkligen lycklig över att det blev så, precis vid skogen och vattnet men ändå bara tio minuter till Slussen(hyfsat centrala stockholm).

När vi skulle bestämma oss för var vi ska gifta oss gick tankarna först till att kanske ha det i Skåne(men slopades snabbt då de flesta av våra gäster ändå är från Stockholm), vi tittade på lokaler i centrala stockholm men där skulle det bli för dyrt och så började jag att plöja igenom bygdegårdar i Stockholms län och såg då att det fanns en i Värmdö. Vi började med att kolla på kyrkor i närheten och såg då att Värmdö faktiskt har en väldigt charmig gammal stenkyrka som skulle passa oss perfekt. Kyrkan är kanske inte den absolut vackraste inombords men den funkar fint till oss och att själva miljön runt kyrkan är fantastiskt gjorde att det kändes rätt. Bygdegården besökte vi när de höll i ett midsommarfirande och blev genast bemötta av trevliga kvinnor som ville visa oss runt. En stor sal med en scen, perfekt!! Till det ett stort kök och en fin lång balkong som man når via festsalen, med lite pynt så kommer lokalen bli perfekt.

Om man vill precis som vi hitta prisvärda lokaler där man ofta får ta med egen mat och alkohol är bygdegårdar att rekommendera, googla så hittar du en lista på vart det finns i det område du är intresserad av.

Vår festlokal har allt som behövs till dukning förutom just vaser så det måste vi komplettera med men annars finns allt, detta bidrar självfallet på ett perfekt sätt så att vi kan hålla nere budgeten. Sen kommer vi att satsa på dekorationerna för att sätta vår prägel på lokalen.

Andra viktiga saker var att det skulle kunna gå att ta sig till Stockholm hyfsat enkelt och det går bussar in till stan fram till kvart över två så det är också perfekt om någon av våra gäster inte skulle vilja bo på hotell i Gustavsberg som är närmsta ”stora ort”.

Men ska man boka lokal i Stockholm måste man vara ute i god tid, vi började kolla runt när det var mer än ett år kvar och redan då var många lokaler på väg att bli uppbokade.

Då både kyrkan och lokalen ligger en bit utanför Stockholm kommer vi att erbjuda en buss mellan centrala Stockholm till kyrkan och sen mellan kyrkan och lokalen, detta också då det inte går att gå mellan lokalen och kyrkan. Men för att vi inte ska stå där med en buss som inte har några passagerare kommer vi ha en anmälning till just bussfärden.

Bilden är på just Värmdö kyrka, en liten annorlunda men vacker stenkyrka.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *