Välja rätt vigselring

vigselring

Idag är det min son Bons födelsedag och jag kan inte fatta vart tiden tagit vägen, han fyller redan 4 år! Härligt är det i alla fall och ikväll ska vi fira med tacos och glasstårta. Den här veckan på bloggen tänkte jag ge er tips för hur ni ska tänka när ni väljer förlovnings- och vigselring. Det är ju så otroligt härligt att leta efter den perfekta ringen. Men också så himla svårt. Det är en ring som man ska trivas med och älska att ha på fingret tills man dör.

Här kommer ett par grymma råd i er ringjakt:

Tänk på alliansringen redan när ni väljer förlovningsring. Det är snyggast om dom passar varandra och även lättare att ha på fingret om det är några ringar som funkar bra ihop.

Det måste inte vara en diamant. Vill du ha en riktigt stor sten men har inte råd med att köpa en diamant i den storleken? Titta på andra ädelstenar också. Det som juvelerare dock brukar påpeka och rekommendera är att man ändå väljer en sten som har en hög hårdhetsgrad. Jag har en ljusrosa safir på ca 1,0 karat i min vigselring och så har jag små diamanter runt omkring. Det gjorde att priset på min ring minskade med ca 15 000:-.

vigselring

Min vigselring med en rosa safir och diamanter, älskar den!

Välj färg/metall efter vad ni gillar. Med färg menar jag färg på metallen eller guldet. För ibland kan det vara så att man tänker att man ska välja en ring utifrån vad man annars brukar gilla att ha på sig, t.ex. i halsband eller örhängen. Men jag tycker inte att det spelar så stor roll. Era vigselringar ligger liksom utanför och passar till precis ALLT. Mina ringar är i roséguld (kallas även för rött guld) för jag älskar den färgen och inte för att jag alltid bär roséfärgat guld i andra smycken.

Lika barn leka bäst? Tycker du och din blivande om olika ringar? Jag tycker inte att era ringar måste se likadana ut. Så släpp det och välj var och en ringar som ni älskar.

Alexander hade en ring när vi gifte oss, men året därefter köpte jag en till likadan ring till honom i 1-årig bröllopspresent för han tyckte att hans ring var för smal. Så nu har även han två ringar. Hur gör ni? Ska ni båda ha två ringar eller en?

img_7381Jag och min lilla guldklimp som nu fyller 4 år!

Foto (överst): Isabelle Hesselberg
Styling och trycksaker: Elin Wallmander
Ring: Bijouterismycke från Besbelle
Ringask: Pillerask från Artilleriet som Elin satt ett ringinlägg i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *