Oliveståhl fredag 6/7 – 2018

e55e6c31-d6b2-44f5-b151-c1fb609bbb64

Fredag, veckans bästa dag. Vi vaknade upp till ytterligare en stekande dag där hettan låg och tryckte och det var fukt i luften som gjorde att utomlandskänslan infann sig. Jag vaknade tidigt, som alla andra dagar de senaste två veckorna. Det var ett hav av fjärilar i min mage, nu började jag förstå att allt det som sker nu är på riktigt. Vi lever inte längre i något som pendlar mellan verklighet och dröm. Dagen vi väntat på i nästan 365 dagar är snart här!

Vi var ett ganska stort gäng som anslutit till huset på sunnanäng i Vimmerby. Vid frukostbordet fanns min mamma, pappa, blivande svärmor och svägerska samt Gustav och vår gode vän Kalle. Jag hade svårt att sitta still, så även Gustav. Vi ville få klart i logen som vi tillbringat hela torsdagen i. Jag fick knappt i mig min smörgås med leverpastej. Gustav åkte iväg mot Nässjö för att hämta ljud och ljus medan vi andra arbetade på i logen. Målet var att vi skulle vara klara vid lunch för att sedan kunna släppa lite på nerverna och fokusera på att ha en trevlig grillkväll. Vi klarade det! Vi var så nöjda när vi lämnade logen runt lunch, helt svettiga men stolta! Åter igen kom den där verklighetskänslan fram igen och fjärilarna i magen gjorde sig synliga igen.

Vi valde att starta vårt bröllopsfirande redan på fredagen med en gemensam grillkväll. Drop in för de som kund och ville där maten hölls enkel i form av pastasallad och hamburgare. Hela trädgården var full med folk! Vi är så nöjda att vi valde och göra så. Detta gav mig massor med tid att prata med nära och kära utan stress. Jag hade ju hört att man inte hinner prata så mycket med varje gäst under själva bröllopsdagen och i efterhand är jag extra glad för den där grillkvällen. Hälften av bröllopsgästerna dök upp så vi var närmare 50 glada själar som satt och njöt av den varma sommarkvällen med mat, dryck, prat och skratt. Självklart valde vi även att visa fotbollsmatchen mellan Brasilien och Belgien. Så fantastiskt trevlig stämning!

När fotbollen var slut valde jag och Gustav att säga några ord och vi läs jag avslutade även med en gemensam raket (ni vet den man gör på midsommar och en del även vid jul). Hur som, det fanns ett sådant lyckorus i mig hela den fredagen. Minns att Camilla sa till mig att jag hade ett sånt stort leende på läpparna den där kvällen. Och det hade jag verkligen, jag kunde inte sluta le. Det var en perfekt kväll och start på vår bröllopshelg!

Runt 23.00 hade de flesta begett sig hem. Stolar och bord var bortplockade och jag och Gustav vandrade tillsammans med några av våra vänner genom stan och den varma sommarnatten ner till hotellet där vi skulle sova för helgen. Vi hade bokat ett hotell för våra gäster och det kändes även det extra kul att vi alla (nästan alla) bodde på samma ställe.

Väl hemma på hotellet kramade vi om varandra. Sa godnatt och sa några peppande ord inför morgondagen. Gustav och jag stängde dörren till vår suite. Jag tvättade ansiktet, slängde på en ansiktsmask och så tog vi på oss morgondagens skor. Vi övade vår bröllopsdans tre gånger innan vi gjorde high five och kramade om varandra sådär lite extra länge för att sedan bestämma oss för att det nog var dags att sova. Vi hade nu vår stora dag mitt framför oss. Åter igen gjorde sig fjärilarna synliga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *