När det går lite över styr!

När vi kom hem tickade dagarna på rätt snabbt även om det kändes som om vi låg och svävade på moln i någon hjärtformad bubbla. Vi valde ringar och i samband med det tog såklart bröllopsplaneringen vid. Jag hade ju redan hunnit tänka miljoner tankar under vår vecka i Norge. Var ska vi gifta oss? Vilka bjuder vi? Vad ska vi ha för tema? Hur ska inbjudningskorten se ut? Vilket efternamn tar vi? Hur ska min klänning se ut? Vad har vi för transport från kyrka till festlokal? Alltså det var så mycket tankar som spann i mitt huvud. Det gick verkligen inte att koppla bort det. Jag hade som sagt svårt att fokusera på de aktiviteter vi faktiskt gjorde den veckan, jag ville ju bara sätta igång och planera. Vilket jag och Gustav började med ganska snabbt efter vår resa.

Det fanns en känsla av att jag inom mig höll på att förvandlas till en bridezilla och jag fick stoppa mig själv i mina tankar då och då för att faktiskt uppleva nuet. Jag minns hur jag kliver in på Pressbyrån på Centralstationen här i Göteborg. Jag ska ta tåget till Skövde för att hälsa på en vän. Mina ben tar mig till tidningshyllan där mina händer greppar tag i första bröllopstidningen ögonen ser – Allt om bröllop! Jag handlar i stort sett aldrig tidningar, och aldrig har jag tidigare köpt en bröllopstidning. Jag minns hur jag slukar tidningen från topp till tå, sida för sida. Gör markeringar med penna, viker hörn och stryker under. Jag kommer på mig själv och tittar upp, det måste se ut som om jag bokstavligen äter upp tidningen. Tack och lov är jag i stort sett ensam i min vagn, två pensionärer lite längre bort.

Den här situationen fick mig att tagga ner lite, jag blev nästan lite rädd för mig själv. Bröllopstankarna började ju äta upp mig. Tack och lov satt jag ner med en av mina bästa vänner den dagen och hon fick mig att tagga ner en aning. Tänk vad bra det är med vänner! Hur som hade vi vid denna tidpunkt påbörjat kapitlet som jag kallar ”bröllopsplanering”. Mer om det i nästa inlägg!

img_1940

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *