Ångestladdat men förväntansfull så jag nästan spricker!

På torsdag är det dags att åka på min första riktiga provning av brudklänning. Med mig kommer jag ha mina två brudtärnor, Ia och Emma och så lilla Eda. Vi ska till Nordic Wedding Outlet som ligger i Årjäng, cirka 3h med bil från Göteborg. Jag har bokat tid och kommer få hjälp av personalen i butiken. Jag har med mig två av mina bästa vänner men ändå är det här något som jag ser på med blandade känslor.

Om vi ska ta det jobbiga först. Jag är ingen tjej som använder klänning speciellt ofta, det är helt enkelt inte ett plagg jag känner mig helt hemma i. Klart jag har klänningar som jag tycker om men de är inte många. Sen är det även så att jag har en ganska tränad kropp som jag i vissa lägen upplever mer maskulin än feminin. Det sista jag vill är att känna mig maskulin på min stora dag.

Det kan låta larvigt men när det kommer till att bära klänning är det viktigt för mig att mina armmuskler/axlar täcks, jag klarar alltså inte av tub, smala eller breda band på min klänning. Det kan fungera ibland och kanske blir jag överraskad och hittar något som faktiskt i mina ögon ser bra ut och känns bra. Det kommer visa sig…

Ni vet när man gått till frisören och kanske har det klippts lite för mycket eller för lite eller inte alls som man hade tänkt och man känner sig ganska ful när man tittar på sin spegelbild? Det har hänt mig, den känslan är hemsk. Istället för att säga ifrån så håller man med frisören om att det ser bra ut och säger att man är nöjd. Jag vet att det verkligen inte kommer hända i detta sammanhang men jag har ändå en viss oro över det. Tänk om jag inte hittar en enda klänning som känns bra? Tänk om jag får gå med något som känns halvbra? Jag har bestämt mig för att jag INTE MÅSTE hitta en klänning på torsdag men självklart skulle det vara kul!

Jag har haft några hemska nätter där jag somnar in gott men vaknar runt 03.00 för att sedan inte kunna somna om. Inatt drömde jag om bröllopsklänningar och att det inte fanns ett stort utbud när vi kom fram till Årjäng. Det fanns typ bara åtta klänningar. Kanske är det ändå lite stress över att hitta en klänning? Jag var tvungen att besöka hemsidan för att försäkra mig om att det finns klänningar! Blir trött på mig själv. Varför är man så?

Trots allt detta så är jag fruktansvärt pepp och ser verkligen fram emot torsdagens äventyr. Detta är ju något jag förhoppningsvis bara gör en enda gång i mitt liv. Att Ia och Emma följer med känns tryggt, bra och fantastiskt roligt! Jag hoppas vi även kan spana på lite klänningar till dom. Å, det ska bli så spännande! Det här är ju inte något man gör varje dag direkt och helt plötsligt känns vårt bröllop mer verkligt. Spänd tjej! Nedan förstår ni kanske vad jag menar med mina armar 😉

img_1026

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *