Smekmånad

När jag hör ordet smekmånad så är det främst vita stränder, turkost vatten, klarblå himmel, sol, värme, bad och palmer som jag får upp i huvudet. Man ska resa någonstans där det är helt fantastiskt och romantiskt. En plats som jag ständigt förknippar med smekmånad är Maldiverna. Hade jag och Gustav valt Maldiverna som bröllopsresa så hade det varit sådär fantastiskt och romantiskt de första 3-4 dagarna. Femte dagen hade vi varit rastlösa, irriterade och det hade blivit mer bråk och tjafs än kärlek och glädje. Vi är helt enkelt inte ett par som skulle klara av en längre tid på en och samma plats där fokus ligger på stränderna och havet. Vi behöver förflyttning och äventyr.

Vi var först inne på att åka cirka en månad till Bali. Tanken var att vi då eventuellt skulle resa runt 1-2 veckor för att sedan hyra en villa och tillbringa sista veckan tillsammans med vänner och surfa. Detta är fortfarande en dröm vi har, men något som inte blir vår smekmånad utan en resa vi siktar på att göra i framtiden. Jag har suttit och bläddrat i Vagabond tidningar hemma hos svärmor, köpt egna tidningar för att hitta inspiration. Ett tag blev jag helt hooked på Japan, alltså det ser så häftigt ut och det finns så mycket att göra och se! Gustav blev inte lika såld på denna idé. Nackdelen med att åka till Japan i juli är att japanerna själva har sin semester då och på stort sett alla hemsidor jag besökte var detta ett stort minus. Så ja ok, jag släppte den planen till slut också.

En annan sak som vi har pratat om är att göra en roadtrip i Europa. Varför vi haft det i bakgrunden hela tiden är för att vi redan har rest en hel del i Europa och kände att vi kanske skulle satsa på en längre resa. Efter många samtal och en del sökande på länder och platser att besöka så landade vi i att det blir en roadtrip! Extra kul är att vår absolut första resa tillsammans som par var en tågluff i Europa. Fyra veckor var vi ute med våra enorma väskor och tält. Det är nog seriöst min bästa resa! Vi pratade lite löst om att ta tåget igen, men denna gång vill vi kunna vara mer spontana och åka på platser som tåget inte gör. Därför tar vi vår bil =).

Jag tror att vår resa innefattar platser och aktiviteter som inte är i närheten av vad de flesta nygifta paren väljer. Till att börja med så är en plats vi kommer att besöka Auschwitz. Ja ni hör ju … vem fan åker dit på sin bröllopsresa liksom? Jo, vi! När jag satt och fixade med bröllopsresan till My Wedding Solution så tänkte jag ärligt inte ta med detta förslag först för att jag skämdes lite. Vad ska gästerna tänka när de klickar in sig på hemsidan och ser detta besöksmål? Haha, ja ni hör ju mina tankar och det är mina tankar. Varför ska jag bry mig om vad andra ska tycka, det är ju inte deras resa utan vår. Vilket jag efter en del bollande med mig själv i huvudet insåg och därav finns det med på vår hemsida.

Vår bröllopsresa förknippar man inte med turkost vatten och vita stränder. Nej, vår bröllopsresa innefattar historia, vandring, berg, adrenalin, svett, höjdmeter och öl. Självklart har vi sett till att vi även får den där dosen av lyxigt hotell, fin middag, romantiska vyer, strand och hav men i den mån som passar oss perfekt. Vi kan inte ligga på en strand en hel dag, jo en dag kan vi nog ligga där men inte två ;). De länder vi kommer att besöka under de veckor vi är borta är: Danmark, Tyskland, Polen, Slovakien, Österrike, Slovenien, Italien, Frankrike och Holland. Vi ser galet mycket fram emot denna resa och det ska bli så kul. Sådant äventyr tillsammans igen, bara jag och Gustav.

Jag tror faktiskt inte vi har gjort så många resor där det bara är Gustav och jag som har rest. Vi har oftast rest tillsammans med kompisar. Om man inte räknar med tågluffen så tror jag faktiskt bara det är London vi har besökt där vi rest ensamma. Undrar om det stämmer? Tror faktiskt det… Vi åker ju även till New York över påsk bara vi två. 2018 har helt klart mycket gott att bjuda på 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *