Noors slott!

Okategoriserade |


Nu var det längesedan jag var inne här och skrev och det är för att allt varit så ovisst om bröllopet ska bli av, hur många vi kan bjuda och vart vi ska vara. Ja du läste rätt, vart vi ska vara. Det var nämligen så att i slutet av juni meddelar lokalen vi bokat att de inte kommer kunna genomföra bröllopet på det sätt som vi tänkt oss och ALLT vänds upp och ner. Hur ska vi kunna hitta en lokal och ändra om all planering på 1.5 månad?! Vilka ställen har tider kvar vårt datum,  det mesta är ju uppbokat sedan länge när det bara är någon månad kvar till bröllopet. All vår vakna tid gick åt till att försöka hitta en ny lokal som passade oss. OCH DÅ HÄNDE DET. Av en ren slump hamnade jag inne på Noors slott som ligger i Knivsta ca 20 minuter från Uppsala. OCH DE HADE EN AVBOKNING JUST DEN 21 AUGUSTI. Nämen vad är oddsen för det.

Nu i efterhand kan jag inte tänka mig något annat än hur det blev. Hela dagen var magisk och jag skulle inte byta ut dagen, stället mot något!

Eftersom det varit så stressigt och vi inte riktigt blivit som vi tänkte från början så tänker jag att jag kör ett par inlägg nu i efterhand med våra tankar, idéer, goodiebags mm. Och hur det kändes att gå från att ha koll på allt själv, till att få hjälp med allting via Noors!

 

21 08 21

Okategoriserade |


Coolt. Fint. Praktiskt.

Jag var inte jätteintresserad av ett fint datum i början (är inte det nu heller för den delen men är ju superkul att det blev så) men när man väl hade hela sommaren att välja på började man ju ändå fundera. Finns det några fina datum? Är det något vi måste tänka på när vi bestämmer datum? Vill vi ha ett sommarbröllop eller höstbröllop? Tidigt eller sent på sommaren? Ska det vara under semestern? Vill vi att det ska vara en lång ljus sommarkväll eller är det mysigt om det börjar skymma på kvällen? Ska vi ta en annan dag än lördag – typ midsommar? Vi har fler vi känner som ska gifta sig, har de bestämt datum? Det är OS, helst inte under den perioden. Kommer vi ens kunna ha ett bröllop pga. Corona? När är bäst att ha bröllop med tanke på Corona? Finns det lediga tider i kyrkan? Lokalen, vilka dagar har den ledigt? Vad vill vi prioritera, rätt lokal eller att det blir på försommaren? AHHHHHHHHHHH.

Jamen HUR kom vi fram till ett datum då frågar ni?

Vi kom snabbt överens om att vi ville ha det i augusti pga. Corona (tack oss!!!), OS och inte under byggsemestern och då fanns det endast ett datum kvar i vår lokal och det var den 21 augusti. Så ja, så lätt var det.

Just nu är vi OTROLIGT glada att vi bestämde oss för augusti och inte juni som jag egentligen velat dels för 1. Det hade blivit stressigt med all planering inför bröllop i juni och 2. Vi hade behövt skjuta på det eftersom vi inte får bukt på Coronan. Nu hoppas vi innerligt att det går bra med vaccineringen och att vi når målet med vaccineringen till slutet av juni!!

Vi har börjat boxas!

Okategoriserade |


Jag gillar egentligen inte hetsen kring att man måste ”träna inför bröllopet för att vara så snygg som möjligt” eller ”komma i form till bröllopet” för snygg är väl inte en synonym till smal?! Jag tänker att när man känner sig som snyggast är när man känner sig som sitt bästa jag! Härlig utstrålning, bra självförtroende och ett bra allmäntillstånd. RIGHT?!

MEN nu har jag och Philip hittat en ny träningsform som vi gillar för att vi ska må bra och känna oss starka. Må bra = bra känsla = känna sig snygg och stark. Perfekt. Och det är ………. BOXNING. Så kul! Sedan är det ju en rolig aktivitet att göra ihop! Win-Win.

Jag är ganska mycket allt eller inget så vi får se hur länge detta håller i sig. Just nu känner jag att jag vill boxas minst en timme varje dag. Även om jag knappt kan lyfta armarna och har så ont i vaderna att jag knappt kan gå så är jag lika taggad på ett boxningspass efter jobbet varje dag. HOPPAS det håller i sig nu!! Annars kommer jag behöva tips på roliga sporter att utföra ihop!

Vinprovning

Okategoriserade |


För några veckor sedan var vi och provade vinet vi ska ha på bröllopsmiddagen. Det ska ju passa till maten så det mest rimliga hade väl varit att prova det ihop med maten vi valt meeeeeeeen vi var så spända och taggade att vi inte kunde vänta på det så vi åkte till en restaurang hemma i Uppsala där de hade samma röda vin och satte oss där. Det blev som en egen liten vinprovning. SÅ mysigt. Vi kommer nog göra samma sak med det vita vinet och dessertvinet också. Ta en dejt på en restaurang och dricka samma vin som vi ska ha på bröllopet. Så himla härligt!

Sedan är planen framåt våren att ha en liten vinprovning hemma också när man får vara lite fler, för att göra det till en kul grej! Lite sol, vin och bubbel. JA TACK!!

 

Gifta sig i Converse?

Okategoriserade |


Min tanke har alltid varit att gifta mig i sneakers. Dels för att jag aldrig går i klackar så det känns naturligt med låga skor även på bröllopet men också för att man ska ha på sig skorna så länge och då är sneakers mycket skönare! Typ ett par vita converse, det hade varit så coolt. Kanske med någon text broderat, sådant går att köpa till!

När jag bestämde mig för att sy upp en klänning i veckan valde jag att ha möjligheten till klackar. Ett par låga, max 7 cm (ändå väldigt högt för mig, jag måste ju kunna gå också?!!) Man får ju lite bättre hållning av klackar och jag vill känna mig som mitt bästa jag så det kanske inte är så dumt med ett par klackar ändå. Nu får vi se om jag hittar några sköna att ha på mig, hoppas det, känns kul att få ha något annat än sneakers i garderoben för en gångs skull!

Jag har en klänning!

Okategoriserade |


För några veckor sedan var jag och provade klänningar på Lillys i Stockholm.

D E T  V A R  S Å  C O O L T ! !

Mycket häftigare känsla än jag någonsin trott. Helt plötsligt kändes allt på riktigt och jag kände mig så fin! Hela förmiddagen var jag nervös eftersom jag fått känslan att inget skulle passa men det blev bara så himla bra tillslut. Tjejen som hjälpte mig var så duktig och hittade direkt vilken stil som passade just mig och vad jag var ute efter. Jag hade nog kunnat beställa en klänning där och då, men jag ville gärna prova några fler innan jag bestämde mig. Igår var jag och provade fler klänningar – och hittade the one! Nu är det alltså klart! Wiiii så spännande!!

Kommer inte bifoga någon bild på vad jag har tänkt mig eftersom Philip vill att klänningen ska bli en överraskning. Jag vet inte hur jag ska kunna hålla mig från att berätta ALLT????? Känns helt omöjligt?! Men här är i alla fall en bild på bubblet jag tog med mig på tåget till Stockholm då vi provade klänningar på Lillys. Tycker det blev så gulligt. Det var min kompis Lisa, min mor och jag som åkte. Vi drack bubbel, åt finlunch på Riche, provade klänningar och tog oss hemåt med några stopp för drinkar. En drömdag helt enkelt!!

VÅR LÅT?!!

Okategoriserade |


I veckan blev det klart vem som ska sjunga i kyrkan och vi är så nöjda och glada att just hon vill sjunga på vårt bröllop! Nu är bara frågan vilka låtar? Känns som alla par har en egen låt som är ett måste på bröllopet men ….. inte vi? Vart har ni fått dessa låtar ifrån? Vi kommer nog välja 2 fina låtar ihop som vi tycker passar oss och sångerskan bra. Alternativt välja en låt var som är tillägnad den andra, det är också en fin gest. Jag har i alla fall använt Spotify flitigt de senaste veckorna för att hitta de perfekta låtarna. Snart har jag lyssnat igenom alla ”Wedding playlists” som finns känns det som! Börjar jag bli less på gulliga låtar snart? Svar ja. Tur att jag i alla fall hittat en låt vi är överens om. One more to go!

To do: Februari

Okategoriserade |


Men alltså tiden går så FORT! Nu har vi börjat göra to-do-listor varje månad för att inte glömma något! Och för att vi inte ska göra allt på samma gång! Och för att vi ska ta tag i planeringen! Kanske också för att få bocka av en lång, lång lista? Sånt är ju kul!!

Planen för februari är som följer:

  • Prova fler bröllopsklänningar och beställ så den hinner komma i tid.
  • Bestämma Philips kläder och vart vi ska beställa dessa?!
  • Boka fotograf – viktigt!
  • Prova tårta! Egentligen ingen stress men SÅ KUL grej!
  • Bestämma vem som ska sjunga i kyrkan och vad. Vem bestämdes faktiskt i veckan. Vi är så nöjda! Frågan är vilka låtar?!
  • Toastmaster. Känns som det är dags att ställa frågan nu!!

Känns som rimliga mål! Heja oss!

 

Planeringstips!

Okategoriserade |


Såhär brukar vi göra för att ta oss tid att planera! Antingen en bricka med massa gott eller ett glas bubbel med något snacks. Då blir det som en mysig planeringsdejt varje gång vi ska bestämma saker till bröllopet. Och så börjar vi alltid med att spela någon omgång Yatzy, det har blivit ett måste! Vem som brukar vinna behöver vi inte ta upp, det viktiga är att delta…….

Save the date!

Okategoriserade |


Direkt när vi bestämt datum och skrivit på kontraktet för lokalen började vi spåna på vårt Save the date-kort. Först tänkte vi att vi skulle hitta på något nytt och roligt – vi hade hittat en massa annorlunda format. Magneter, skraplotter, godispåsar, ballonger och pussel. Väldigt roligt! Men eftersom vi bestämde lokal ganska sent, vi skrev på i början av november, så kände vi att det var enklast att köra på gamla hederliga kort så de kunde skickas iväg snabbt. Dessutom visste vi inte vilket tema vi ville ha än så då kändes det helt rätt med korten ändå. Nu har vi inget tema eller färger vi behöver anpassa oss till i planeringen vilket är jätteskönt!

Man kan självklart skriva vad som helst på sitt Save the date men för oss var det viktiga att förmedla vilket datum det gällde. Vi körde därför på Save the date – våra namn – datumet. En sak som är väldigt roligt med dessa inbjudningar är att alla är i princip likadana innehållsmässigt, men ändå helt olika. Det finns så mycket former, färger, bilder, symboler och typsnitt att välja på att korten ändå blir unika. Kul!