Budget efter våra önskemål

Foto: Nato Welton

Det lilla extra

Efter den stora frågan, var ska vi gifta oss? Kommer förmodligen den viktigaste men även den som det är mest frågetecken kring, vad är vår budget? Vi var väldigt tidigt överens om att vi inte ska snåla på något då det är vår stora dag, däremot ska vi göra så mycket vi kan själv samtidigt som vi kommer att unna oss lite extra lyx.

Då vi kommer att gifta oss utomlands innebär det inte bara extra planering och extra kostnad för oss utan även för gästerna. Att ta ledigt från jobbet, köpa flygbiljetter och betala hotellnatt, allt detta blir en kostnad för våra gäster. Vi var väl medvetna om detta när vi valde att hålla bröllopet utomlands och det i dagarna tre, men vi var även väldigt överens om att vi skulle försöka ge alla något extra. Så därmed har vi satt vår budget lite högre och valt att bjuda våra gäster på en hotellnatt samt mat och dryck hela helgen och förhoppningsvis en oförglömlig helg. Då vi är så oerhört tacksamma att så många vill dela vår stora dag med oss var detta en självklarhet och det minsta vi kunde göra och ge de som tack.

Att planera budgeten tillsammans med Tobbe var roligt och givande. Vi skrev ner alla våra kostnader, varje liten detalj vi kunde komma på och gjorde en hel del research på nätet. Utöver detta tänkte vi även på de dolda kostnaderna som vi tror skulle kunna tillkomma, så som skräddare och gåvor till alla fantastiska människor som har hjälpt till och kommer hjälpa till på vägen.

Exempel på fasta kostnader som vi började skriva ner först innan de rörliga och de mindre.

  • img_0133Kläder
  • Gåvor
  • Lokal
  • Mat & dryck
  • Boende för 125 gäster Lördag natt
  • Dekoration

Foto: Etsy

Här kommer en liten del av vår långa lista på hur vår budget ungefär ser ut. Vi är väldigt noga med att spara alla kvitton och försöker självklart fixa och dona med så mycket själva som det bara går. Men vissa fasta kostnader går helt enkelt inte att rubba på. Det är lätt att bli lite optimistisk på vägen om vad saker och ting egentligen kostar. Därmed är det bättre att sätta en högre budget och spara in på de utgifterna.

Men kom ihåg!! Vi och många där ute gifter oss bara en gång.. addera lite glitter i vardagen och speciellt på bröllopet. För det kommer vi att göra <3

img_0150

img_0139
Foto: Anna Gorin

img_0141
Foto: Kathy Thomas

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *