Sensommardröm inkapslad för evigt!

Bröllop |


Så var hela den här resan slut. Men också början på något nytt.

Jag är fru Axo, och vårt bröllop blev så vackert, så vackert…Som en magisk kapsel, strösslad med sensommarsol och kärlek. Musik och glädjetårar i en himmelsk röra.

Jag skulle vilja skriva lite om post-wedding, för detta är kanske inget man läser om så ofta?

Jag upplevde nämligen sorg, en total dipp och blev så låg. Jag var heller inte beredd på det, och tyckte det var väldigt jobbigt att känna sig ledsen efter något så fantastiskt. Men faktum är, att när man byggt upp något så länge, med så mycket energi och fokus – så finns det ju liksom ingen mer topp än så. Och då faller man liksom där och då. Jag tror att det bästa en kan göra då, är att låta dessa känslor ta plats.

MEN jag är tillbaka – och bilderna talar för sig själva. Lyckan är total! Jag är såå lycklig och tacksam för den här dagen i mitt liv.

Tyllhatt, spetsliv och brudbukett – allt on point! Min make var så stilig, våra barn – som änglar! Och det var såå underbart att ha alla vänner och familj samlade. <3

Tack för att ni följt min resa.

Theresa. <3

 

Vem sparar vigselprogrammen?

Bröllop |


Hej på er!

På lördag är det dags för bröllop! Dagen är äntligen här, och vi håller på med de sista förberedelserna som att stryka dukar och pyssla ihop dekorationer.

På tal om det, så är det ju så att det här bröllopet är tänkt att vara lika hållbart som den återbrukade vigselringen och secondhand-brokaden jag kommer ha på mig. För ärligt talat, VEM sparar vigselprogrammen som trycks upp av massa papper? Vem bryr sig om dukarna är nya? Och varför inte plocka dekoration i naturen som stenar, blommor och kvistar?

Vinglasen kommer alla vara olika och tallrikarna likaså. Lika olika som våra vänner på festen! 🙂 Det känns så SKÖNT att inte känna pressen över att allt måste vara ”enligt reglerna”, eller ”perfekt” för den delen. För är det något vi har lärt oss genom livet, så är det att man bestämmer själv. Och det ska kännas rätt för oss. Jag älskar att vi har olika gamla linnedukar köpta på lokal secondhand. Jag har själv pysslat ihop dekorationer av gamla åkerbrukade sidenscarves och broscher. Fokus den här kvällen kommer vara på människorna och livet! Jag vill inspirera till att i det enkla finns också det vackra. Ja, det där lät som Ernst. 😉 Men så är han också en klok man.

Jag vet av erfarenhet, att de som man minns från bröllop – det är människorna, skratten och musiken. Och jag tror att just detta kommer vi få en hel del av! Lyckosamt.

Au Revoir

Theresa, snart Axo.

 

 

 

DE SISTA FÖRBEREDELSERNA.

Bröllop |


Så är dagen snart här. Den 4 september och sommaren har liksom bara flugit iväg! Jag har fokuserat på just sommar, semester, familj, bad och att bara vara, och har därför inte uppdaterat bloggen. Men här är jag!

Magnus är iväg på sin svensexa precis nu när jag skriver detta och jag fick en underbar möhippa för 2 veckor sen. Det är faktiskt så, att jag inte trodde att jag skulle bli så uppvaktad. Jag har ju liksom gift mig en gång förr, så varför skulle jag få en möhippa IGEN? Men så lyckligt lottad är jag alltså- att få uppleva detta igen! Och vilken möhippa sen. Jag fick vara modell i min eget styling-uppdrag i en stilutmaning sprungen ur smakerna på olika praliner, haha!

           

Det största ”problemet” nu är vilka skor jag ska ha, haha! Och vilket delikat problem, icke sant? Jag köpte mig ett par vintage Chanel – secondhand såklart. Jag sulade om dessa och de blev som nya. Men jag inser nu att jag kommer förstöra klacken på dem, därför att bröllopet har ju blivit ett picknick-bröllop och det kommer vara grus på hela uppfarten framför Präst-trädgården. Och eftersom jag tar hand om mina kläder och skor, blir det kanske nu ett par gröna metallic slingbacks med klossklack. De är unika, då jag designat dem SJÄLV! (Mer om det ser du på mitt instagramkonto.) De har till och med mina nya initialer i sulan. T A, för Theresa Axo. WOW! Kolla här:

               

Och det är ju just TYLL jag kommer att ha på min bröllopsdag också, och dessa gröna sköna skor passar ju så fint till tyll!

Men så har jag även ett par skor till, köpta secondhand. Of course. De är vita, med massa guldbollar fästa runt hela skon och på klacken. De har också en bred klack, som kommer klara av grus. Sådär ja. Mission completed. Nästan. Grönt eller vitt? Metallic eller guld?

På återseende. Jag kommer berätta mer ju närmare vi kommer den 4:e september.

AU REVOIR!

Theresa

 

 

HAR VI GLÖMT NÅGOT?

Bröllop |


Jag har arbetat som Brudstylist och jag har sjungit på OTALIGA bröllop och vigslar. Kanske är det därför som jag känner mig så lugn? Bröllop känns nästan lite ”hemma” så jag har ju inget att vara orolig för.

Men visst, det känns som jag har glömt något, haha! Magnus är lika lugn han. Och i senaste fysiska numret av Allt om Bröllop kan man läsa ännu mer om Magnus lugna och trygga person. Hur han friade, och hur vi planerar vårt bröllop. Riktigt ROLIGT att få vara med på ett hörn i magasinet!

Vi har bokat alla bröllopsbakelserna till picknicken, 120 stycken! Vi har pratat med vigselförrättaren, och vi har planer om att hålla våra egna löften för varann. Vi ska även boka in ett sista möte med Marie på Mariefred, så vi har klart allt för festen!

Just nu vill jag bara önska er en härlig midsommar! Skål för sommaren och skål för att vädret kommer vara lika vackert den 4 september och vårt picknick-bröllop!

Au Revoir så länge!

 

 

 

BRÖLLOPSMEJK & BRÖLLOPSSTASS!

Bröllop |


Hej på er!

Min kära vän och make-up artist Kattis har mejkat mig för Bröllopet. Det finns verkligen inga regler för vilken look man vill ha på sitt bröllop, och Kattis gick all in när hon lät min ring regera i färger och känsla! Resultatet blev fantastiskt dramatiskt och färgglatt,  och jag älskar looken. Men att prov-mejka så här månader innan den stora dagen, ger friheten att känna efter och tänka om. Vad tycker ni? Shall i go for this? 😉

Jag älskar drama och färg, vilket min bröllops-outfit kommer bjuda på. Utan att berätta för mycket, vill jag ändå bjuda på en FÖRSTA sneak peek på en del av min bröllopsklänning… Självklart är det fyndat secondhand, och det är vintage från 70-talet. Älskar ni lika mycket som jag? Jag är överförtjust och jag kan egentligen inte bärga mig för att visa er mer. Men den som väntar på något gott. 😉

Vi hörs snart igen! Au Revoir, tout allure!

Theresa

DET NYA GLADA 20-TALET!

Bröllop |


Hej på er och god Valborg säger jag så här sista veckan i april!

För 100 år sen efter spanska sjukan, så följde det glada 20-talet. Främst var anledningen att det första världskriget var slut, och en ny fri tid började. Men jag vill tro att den pandemi som äntligen tog slut 1920, också bidrog till det nya glada årtiondet.

Så nu, alltså 100 år senare, hoppas och längtar vi efter ett nytt glatt 20-tal! Att vi ska få dansa, umgås och bjuda till fest igen. Och jag tror fullt på att det kommer. Kanske är det så att vårt bröllop i september får lov att vara ett litet första steg in i ett nytt ROARING TWENTIES, med klackarna i taket och höjda bubblande glas!

Och jag tycker att vi ska ta tillfället i akt att klä upp oss till varenda fest, bröllop eller tillställning vi kan tänkas få detta år, och framöver. Vi lever bara en gång vad vi vet, så det gäller att ta till vara på stunden medan vi har den och hälsan.

          

Den här inställningen är något jag eftersträvar och lever efter i min vardag. Genom att klä upp dig, så skapar du ett extra djup till minnet av det du upplever. Precis som vi skrivit på vår bröllopsinbjudan: ”Det är Bröllop – klä dig fint” – så vill jag inspirera dig till att leva efter det i vardagen också. ”Det är onsdag – klä dig fint!”. Så DET är vår dresscode på bröllopet för dig som undrar. KLÄ UPP DIG, DET ÄR FEST!

Min brud-outfit kommer jag avslöja mer om framöver, men tills dess säger jag Au Revoir, tout allure – vi hörs snart igen!

Theresa

Graverad vigselring och tyll i tankarna!

Bröllop |


Hej på er, hoppas ni mår bra!

Jag har fått tillbaka den vackra vigselringen i 18K guld med diamanter. Jag lämnade in den för putsning och gravering. Nu står det AXO 210904 i den, och inte en människa kan tro att den är köpt second hand! Den är som NY, och jag är så glad att vi valde köpa en ring på den cirkulära marknaden. Bra för miljön, för plånboken och för moderomantiken! Slow fashion for the win.

Jag vill inte avslöja någon bild på den än, men stoltserar mer än gärna med en bild på min vackra förlovningsring som jag designat tillsammans med min lokala smed Anton.

Dessutom kan jag avslöja att det kommer bli tyll! Tyll, tyll, tyll… Jag älskar detta material och tycker att det är romantiskt, flärdfullt och galet lyxigt! Jag kommer bära tunt, skirt tyll i 2 lager med underkjol från Zetterberg Couture. Jag har arbetat som Brudstylist för detta märke, så det kändes helt naturligt att investera i svensk design med en passform jag helt enkelt har 100% koll på. Jag bär tyll av samma märke på bilden ovan. Tyll är något jag har i min garderob, och för mig är det viktigt att kunna använda min brud-outfit igen. Mixa och matcha i oändlighet framöver. DET är en hållbar garderob. 🙂

Hörni, jag återkommer med mer uppdateringar!

Tills dess, au revoir!

Theresa

 

FRÅN BAR-FLIRT TILL BRÖLLOP PÅ 3 ÅR.

Bröllop |


Jag och Magnus träffades en tisdag i augusti 2018, i en hotellbar i Göteborg. Jag skulle egentligen bara åka hem efter jobbet, och Magnus skulle också det efter att ha sett en riktigt dålig match med sitt älskade lag ÖIS. Men vi hade båda varsin vän med oss som verkligen övertygade oss till ”bara ett glas, kom igen, det har du tid med!”

Så när jag och mina vänner satt där i baren, kom det fram två män som ville slå sig ner med oss. Jag var väl lagom road av det, men vi lät dem, haha… Min vän Jasmine såg direkt att Magnus var en man för mig. Men jag såg det inte lika klart som henne. DÅ.

Det som Magnus verkligen imponerade på mig med, var hans otroligt trygga personlighet. Han var inte rädd för att visa sina känslor. Från första stund sa han vad han tänkte och kände, och aldrig någonsin förväntade han något tillbaka från mig. Jag hade aldrig mött en sådan stark, cool och trygg man. Dessutom är han så fantastiskt rolig, positiv, snygg och romantisk. Jag hade inte en chans att stå emot honom. Och varför skulle jag?

Vi sålde våra hus och köpte ett nytt tillsammans efter 5 månader. Han friade efter ett halvår. På årsdagen 28 augusti 2019, flyttade vi äntligen in i vårt hus, och nästan 3 år efter vårt första möte kommer jag stå brud. Jag är så lyckligt lottad.

Igår besökte vi Marie & Magnus som äger Spekeröds Prästgård, och på bilden ovan ser ni den vackra kakelugnen från 1800-talet, samt loftet på Mariefrid där vi kommer somna under en förhoppningsvis klar stjärnhimmel! På bilden bredvid vilar historia i ruinen från 1100-talet, och HÄR ska vi vigas.

Au Revoir, vi hörs snart igen.

Theresa

FRÅN RUIN TILL PRÄSTGÅRD!

Bröllop |


Hej på er!

Magnus är lugnet själv när det kommer till planering. Jag är rätt cool också. Men jag måste erkänna att det är otroligt skönt att vi ÄNTLIGEN fått ihop bröllopsdagens schema med allt vad det innebär, mitt i en pandemi..!

Picknick-bröllopet kommer börja med vigsel i ruinen som planerat, för att sedan fortsätta i en Prästgårds-trädgård på landet i Spekeröd! Här finns även en renoverad gammal ”lada” med kakelugn från 1800-talet, som tydligen är hämtad från Ytterby där vi bor. Så cirkeln sluts från Ytterby till Ytterby, haha!

Det är i den här underbara ”ladan” som vi kommer inmundiga kanske det bästa på hela menyn – desserten! Både Magnus och jag är gottegrisar av rang, och självklart har vi provsmakat nästan hela utbudet i patisseriet på Le Comptoir i Göteborg – för att kunna bjuda på de bästa franska bakverken i denna svenska gamla ”lada” i Spekeröd!

Jag skulle nog säga att min tjusning i Paris genomsyrar mycket av visionen för denna dag. Maten, vinet, desserten, min outfit, musiken.. För jag är ju den där drömmerskan som fortfarande funderar över parisiskan som ägt min blivande vigselring… Romantik, svunna tider och vintage är liksom livets ljuva ting…

Au Revoir! 😉

Theresa

SECONDHAND GULD & LOKAL SMED!

Bröllop |


Vad betyder Slow Wedding?

Jag har liksom hittat på begreppet utifrån ”Slow Fashion” och vet inte om frasen ens existerar, vet du? 😉

Men precis som med Slow Living, handlar det om ett ”sakta bröllop.” Ja, ni läste rätt. Ta dej tid att finna allt från ringar till lokal. Men det betyder också att se till det som redan finns i tiden, i form av second hand, preloved, sparat och lånat. Detta faller ju väl in på traditionen: ”Något gammalt, något lånat…” Dessutom tycker jag att Slow Living är att se till de små företagen, att gynna de lokala företagarna till att fortsätta sin verksamhet.

För 10 år sedan skulle jag nog aldrig ha kunnat tänka mej att köpa guld som någon lämnat in hos Pantbanken. Men idag, vet jag att det är inte bara hållbart, det är också otroligt mycket guld och diamanter för pengarna! Dessutom får du med dej en historia om smycket, som du inte vet något om.. Jag som obotlig romantiker, tycker att detta är otroligt spännande! Så jag bygger upp en hel historia om en kvinna i 50-talets Paris, som sippar Espresso på anrika Ladureé, iklädd massor av guld och ädelstenar.. haha!

             

Jag hittade min vigselring på Antikhallarna i Göteborg. En rödguldsring med diamanter, som kommer matcha min förlovningsring med bravur! (Förlovningsringen ser man på bilden ovan. En solitär – grön smaragdslipad turmalin, som jag låtit tillverka hos den lokala smeden enligt önskemål.)

Jag ska skriva mer om Slow Fashion, men till dess – AU REVOIR!

Theresa