DET NYA GLADA 20-TALET!

Bröllop |


Hej på er och god Valborg säger jag så här sista veckan i april!

För 100 år sen efter spanska sjukan, så följde det glada 20-talet. Främst var anledningen att det första världskriget var slut, och en ny fri tid började. Men jag vill tro att den pandemi som äntligen tog slut 1920, också bidrog till det nya glada årtiondet.

Så nu, alltså 100 år senare, hoppas och längtar vi efter ett nytt glatt 20-tal! Att vi ska få dansa, umgås och bjuda till fest igen. Och jag tror fullt på att det kommer. Kanske är det så att vårt bröllop i september får lov att vara ett litet första steg in i ett nytt ROARING TWENTIES, med klackarna i taket och höjda bubblande glas!

Och jag tycker att vi ska ta tillfället i akt att klä upp oss till varenda fest, bröllop eller tillställning vi kan tänkas få detta år, och framöver. Vi lever bara en gång vad vi vet, så det gäller att ta till vara på stunden medan vi har den och hälsan.

          

Den här inställningen är något jag eftersträvar och lever efter i min vardag. Genom att klä upp dig, så skapar du ett extra djup till minnet av det du upplever. Precis som vi skrivit på vår bröllopsinbjudan: ”Det är Bröllop – klä dig fint” – så vill jag inspirera dig till att leva efter det i vardagen också. ”Det är onsdag – klä dig fint!”. Så DET är vår dresscode på bröllopet för dig som undrar. KLÄ UPP DIG, DET ÄR FEST!

Min brud-outfit kommer jag avslöja mer om framöver, men tills dess säger jag Au Revoir, tout allure – vi hörs snart igen!

Theresa

Graverad vigselring och tyll i tankarna!

Bröllop |


Hej på er, hoppas ni mår bra!

Jag har fått tillbaka den vackra vigselringen i 18K guld med diamanter. Jag lämnade in den för putsning och gravering. Nu står det AXO 210904 i den, och inte en människa kan tro att den är köpt second hand! Den är som NY, och jag är så glad att vi valde köpa en ring på den cirkulära marknaden. Bra för miljön, för plånboken och för moderomantiken! Slow fashion for the win.

Jag vill inte avslöja någon bild på den än, men stoltserar mer än gärna med en bild på min vackra förlovningsring som jag designat tillsammans med min lokala smed Anton.

Dessutom kan jag avslöja att det kommer bli tyll! Tyll, tyll, tyll… Jag älskar detta material och tycker att det är romantiskt, flärdfullt och galet lyxigt! Jag kommer bära tunt, skirt tyll i 2 lager med underkjol från Zetterberg Couture. Jag har arbetat som Brudstylist för detta märke, så det kändes helt naturligt att investera i svensk design med en passform jag helt enkelt har 100% koll på. Jag bär tyll av samma märke på bilden ovan. Tyll är något jag har i min garderob, och för mig är det viktigt att kunna använda min brud-outfit igen. Mixa och matcha i oändlighet framöver. DET är en hållbar garderob. 🙂

Hörni, jag återkommer med mer uppdateringar!

Tills dess, au revoir!

Theresa

 

FRÅN BAR-FLIRT TILL BRÖLLOP PÅ 3 ÅR.

Bröllop |


Jag och Magnus träffades en tisdag i augusti 2018, i en hotellbar i Göteborg. Jag skulle egentligen bara åka hem efter jobbet, och Magnus skulle också det efter att ha sett en riktigt dålig match med sitt älskade lag ÖIS. Men vi hade båda varsin vän med oss som verkligen övertygade oss till ”bara ett glas, kom igen, det har du tid med!”

Så när jag och mina vänner satt där i baren, kom det fram två män som ville slå sig ner med oss. Jag var väl lagom road av det, men vi lät dem, haha… Min vän Jasmine såg direkt att Magnus var en man för mig. Men jag såg det inte lika klart som henne. DÅ.

Det som Magnus verkligen imponerade på mig med, var hans otroligt trygga personlighet. Han var inte rädd för att visa sina känslor. Från första stund sa han vad han tänkte och kände, och aldrig någonsin förväntade han något tillbaka från mig. Jag hade aldrig mött en sådan stark, cool och trygg man. Dessutom är han så fantastiskt rolig, positiv, snygg och romantisk. Jag hade inte en chans att stå emot honom. Och varför skulle jag?

Vi sålde våra hus och köpte ett nytt tillsammans efter 5 månader. Han friade efter ett halvår. På årsdagen 28 augusti 2019, flyttade vi äntligen in i vårt hus, och nästan 3 år efter vårt första möte kommer jag stå brud. Jag är så lyckligt lottad.

Igår besökte vi Marie & Magnus som äger Spekeröds Prästgård, och på bilden ovan ser ni den vackra kakelugnen från 1800-talet, samt loftet på Mariefrid där vi kommer somna under en förhoppningsvis klar stjärnhimmel! På bilden bredvid vilar historia i ruinen från 1100-talet, och HÄR ska vi vigas.

Au Revoir, vi hörs snart igen.

Theresa

FRÅN RUIN TILL PRÄSTGÅRD!

Bröllop |


Hej på er!

Magnus är lugnet själv när det kommer till planering. Jag är rätt cool också. Men jag måste erkänna att det är otroligt skönt att vi ÄNTLIGEN fått ihop bröllopsdagens schema med allt vad det innebär, mitt i en pandemi..!

Picknick-bröllopet kommer börja med vigsel i ruinen som planerat, för att sedan fortsätta i en Prästgårds-trädgård på landet i Spekeröd! Här finns även en renoverad gammal ”lada” med kakelugn från 1800-talet, som tydligen är hämtad från Ytterby där vi bor. Så cirkeln sluts från Ytterby till Ytterby, haha!

Det är i den här underbara ”ladan” som vi kommer inmundiga kanske det bästa på hela menyn – desserten! Både Magnus och jag är gottegrisar av rang, och självklart har vi provsmakat nästan hela utbudet i patisseriet på Le Comptoir i Göteborg – för att kunna bjuda på de bästa franska bakverken i denna svenska gamla ”lada” i Spekeröd!

Jag skulle nog säga att min tjusning i Paris genomsyrar mycket av visionen för denna dag. Maten, vinet, desserten, min outfit, musiken.. För jag är ju den där drömmerskan som fortfarande funderar över parisiskan som ägt min blivande vigselring… Romantik, svunna tider och vintage är liksom livets ljuva ting…

Au Revoir! 😉

Theresa

SECONDHAND GULD & LOKAL SMED!

Bröllop |


Vad betyder Slow Wedding?

Jag har liksom hittat på begreppet utifrån ”Slow Fashion” och vet inte om frasen ens existerar, vet du? 😉

Men precis som med Slow Living, handlar det om ett ”sakta bröllop.” Ja, ni läste rätt. Ta dej tid att finna allt från ringar till lokal. Men det betyder också att se till det som redan finns i tiden, i form av second hand, preloved, sparat och lånat. Detta faller ju väl in på traditionen: ”Något gammalt, något lånat…” Dessutom tycker jag att Slow Living är att se till de små företagen, att gynna de lokala företagarna till att fortsätta sin verksamhet.

För 10 år sedan skulle jag nog aldrig ha kunnat tänka mej att köpa guld som någon lämnat in hos Pantbanken. Men idag, vet jag att det är inte bara hållbart, det är också otroligt mycket guld och diamanter för pengarna! Dessutom får du med dej en historia om smycket, som du inte vet något om.. Jag som obotlig romantiker, tycker att detta är otroligt spännande! Så jag bygger upp en hel historia om en kvinna i 50-talets Paris, som sippar Espresso på anrika Ladureé, iklädd massor av guld och ädelstenar.. haha!

             

Jag hittade min vigselring på Antikhallarna i Göteborg. En rödguldsring med diamanter, som kommer matcha min förlovningsring med bravur! (Förlovningsringen ser man på bilden ovan. En solitär – grön smaragdslipad turmalin, som jag låtit tillverka hos den lokala smeden enligt önskemål.)

Jag ska skriva mer om Slow Fashion, men till dess – AU REVOIR!

Theresa

VÄLKOMMEN TILL ETT SLOW WEDDING!

Bröllop |


Hej och välkommen till mej, såå kul att du har hittat hit!

Jag heter Theresa Skjolden, men inte länge till! I september kommer jag byta namn till Axo, när jag gifter mej med Magnus Alexandersson i en gammal Kyrkoruin från 1100-talet!

Namnet är ett gammalt familjenamn från Magnus släkt, och jag använder det redan i mitt jobb som kreatör, stylist och personal Second Hand & Vintage Shopper: www.axostyle.se 

           

Vårt mål är att eftersträva ett så hållbart Bröllop som möjligt. Det känns helt naturligt för mej och oss efter över ett år med en pandemi, där moder jord verkligen talat om för oss att planeten behöver tas hand om!

Jag tror också att min erfarenhet som Brudstylist, att jag varit gift en gång förut, samt att jag nått åldern av snart 44 år – innebär att jag ser på vårt Bröllop med andra ögon. Det är inte allt runt omkring av färgkoordination, perfekta blommor eller något nytt och blått som är det viktiga här. Det är vår kärlek! Att fira den med människor vi älskar och tycker om!

Vi har precis bokat den taklösa ruinen St. Halvards Kapell, nästa steg är att bjuda in våra nära och kära till denna historiska dag…

Hej så länge!

Theresa